Koninklijke familie neemt afscheid van prinses Christina

Vandaag neemt de koninklijke familie afscheid van de prinses.

Lees ook

Vorige week schreven we over het verdrietige nieuws dat prinses Christina op 72-jarige leeftijd is overleden. Vandaag neemt de koninklijke familie afscheid van de prinses.

LEES OOK: 11X Mooiste foto's van prinses Christina

Haar stoffelijk overschot wordt onder begeleiding van de familie vanuit de Koepel van Fagel (Paleis Noordeinde) naar het Koetshuis van de Koninklijke Stallen overgebracht, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Er zal in besloten kring een afscheidsbijeenkomst gehouden worden. Er zal een muzikale bijdrage klinken, dit op aanvraag van de prinses. Ook wordt ze op eigen verzoek gecremeerd.

© RVD

Laatste groet

De kist met het stoffelijk overschot staat sinds dinsdag, omringd door kransen en zonnebloemen, opgesteld in de als zogenoemde ‘chapelle ardente’ ingerichte Koepel van Fagel, een gebouw dat is gelegen tussen de stallen en het paleis. Daar konden familie, vrienden en genodigden al een laatste groet brengen. Koning Willem-Alexander keerde woensdag, getuige de koninklijke standaard op het paleis, terug in Nederland voor de uitvaart van zijn tante.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Royal World Thailand ?? (@royalworldthailand) op

Onder begeleiding van de koninklijke familie is de kist van prinses Christina overgebracht naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar zal het afscheid in besloten kring plaatsvinden. Direct achter de kist lopen de drie kinderen van Christina, gevolgd door haar zussen Beatrix, Irene en Margriet. Achter hen lopen koning Willem-Alexander en koningin Máxima. ↓

BRON: RIJKSVOORLICHTINGSDIENST 

Laatste nieuws

Zie ook