België: 6 feiten over kroonprinses Elisabeth

De 17-jarige zie je niet vaak en veel kom je ook niet over d'r te weten. Hier een rijtje met de dingen die we wél weten over de leuke en intelligente prinses.

Dat de jonge Belgische prinses zich leuk kleedt en intelligent is, is oud nieuws. Als troonopvolger van onze Zuiderburen blijft ze ons interesseren, dus hierbij: een lijstje met wat facts over de 17-jarige.

LEES OOK: Koningin Mathilde: 'Elisabeth mag nog even jong blijven'

1. Studeren

Sinds 2018 studeert Elisabeth aan het United World College of the Atlantic (kortweg: UWC Atlantic College). Het is een groep van scholen die door middel van internationale vorming en sociaal engagement opvoeden tot verdraagzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De 17-jarige studeert overzees aangezien de universiteit in Wales is gelokaliseerd. 

© ATLANTIC COLLEGE

2. Talenknobbel

Een talenknobbel die heeft ze zeker, naast dat ze een beetje Chinees spreekt, spreekt ze ook nog eens vloeiend Frans, Duits, Engels en Nederlands. Nog een leuk weetje: Elisabeth wordt de eerste koningin die vloeiend Nederlands spreekt

3. Broertjes en zusjes

Elisabeth is het eerstgeboren kind van koning Filip en koningin Mathilde. Maar daar houdt de familie niet op. Ook heeft ze nog twee broertjes, prins Gabriel en prins Emmanuel, én nog een jonger zusje, prinses Eléonore. 

© BSR AGENCY

4. Troonopvolger

Als eerstgeboren kind van de koning is ze sinds 21 juli 2013 eerste in lijn voor de opvolging van de troon van België. 

© ANP

5. Haar naam

Ze is vernoemd naar de overgrootmoeder van prins Filip, koningin Elisabeth (hieronder op beeld). "Mijn overgrootmoeder koningin Elisabeth was een koningin met veel karakter, die veel voor het land gedaan heeft. Misschien kan ze een voorbeeld zijn", vertelde de kersverse vader bij de geboorte van zijn dochter in 2001. 

© BSR AGENCY

Haar volle naam luidt: Elisabeth Theresia Maria Helena

6. Outfits

De jonge prinses heeft al duidelijk een goed gevoel voor mode. We hopen dan ook dat ze écht zelf haar outfits bij elkaar scharrelt, want dan worden de outfitjes er nog leuker op. Scroll naar beneden voor een paar van onze favorieten. ↓ 

© BSR AGENCY

© BSR AGENCY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?son Altesse Royale la Princesse Elisabeth de Belgique et le Roi Philippe lors de la fête nationale belge, le 21 juillet 2019? ?Zijn Koninklijke Hoogheid Princess Elisabeth of Belgium en koning Philippe aan de Belgische nationale dag, 21 juli 2019? ?His Royal Highness Princess Elisabeth of Belgium and King Philippe at the Belgian National Day, July 21, 2019? #belgianroyals #princesselisabeth #belgianroyalsfamily #princesselisabethofbelgium #belgianroyalfamily #duchessofbrabant #elisabethofbelgium #belgium #belgique?? #koningofbelgie #210719 #crownprincesselisabeth #duchessofbrabant #kingPhilippe #princeofbelgium #princessofbelgium #royalfamily #royalbelgiumfamily #queen #hermajesty #hismajesty

Een bericht dat is gedeeld door @ belgian_royals_children op

Laatste nieuws