Kimberley Klaver openhartig over te vroeg geboren zoontje

Begin juli beviel Kimberley van haar eerste kindje. "Ik denk soms: Wow, wat is er allemaal ineens gebeurd?!"

Lees ook

Begin deze maand beviel Kimberley Klaver van haar eerste kindje. Hoewel de blondine dolgelukkig is met haar zoontje, ging het niet geheel vlekkeloos. In het blad Weekend vertelt ze openhartig over haar kindje.

LEES OOK: Zien: het pasgeboren zoontje van Kimberly Klaver

In het blad vertelt Kimberley openhartig over de te vroege bevalling. Julius is namelijk een maand eerder geboren dan gepland. "Ik lag in bed toen mijn vliezen braken. Het was nacht. Ik was eerst in ontkenning. Zou het ook iets anders kunnen zijn, want dit is wel heel erg vroeg. Maar al snel kwam ik erachter dat het niet zomaar krampen waren. De daaropvolgende weeën waren heftig en kwamen snel achter elkaar. Die pijnen zijn hels, dat is niet te beschrijven."

Energie

Binnen een paar uur kwam kleine Julius ter wereld. "Ik ben binnen een paar uur bevallen, wat heel fijn is, maar dat zorgt er wel voor dat je weeënstormen krijgt en haast geen tijd hebt om bij te komen. Ik had geen energie om te praten. Ik had mijn ogen dicht. Want ik moest dan écht op adem komen."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gisteren 1 Juli om 19.38 is onze zoon geboren: Julius Laurens Alexander van den Bergh.✨ Hij wilde niet meer wachten en besloot een maand eerder te komen. Hij heeft daarom nog wat extra ondersteuning nodig, maar hij is sterk en doet het supergoed.Zo trots op deze kleine sterke man.???? Heel erg dankbaar voor alle steun en begeleiding die ik krijg van de zorgverleners van het OLVG West (respect!) En vooral dankbaar voor Michel die mij zo ontzettend heeft ondersteund en door de bevalling heeft geholpen. Met motiverende woorden, ademen, wakker schudden, info helder overbrengen, washandjes in gezicht,echt alles.???? We hebben dit samen gedaan. Trots op mijn 2 mannen.?? En nu ga ik bijkomen en in rust genieten van kleine Julius en hem alle liefde geven van de wereld. ✨❤️ #blessed #son #Julius #pureliefde

Een bericht gedeeld door Kimberley Klaver (@kimberleyklaver) op

Kleine Julius

Ondanks het pasgeboren kindje niet groot van stuk is, gaat het goed met hem. De kersverse moeder vertelt: "Aangezien Julius prematuur is, ging hij na zijn geboorte de couveuse in. Bepaalde organen hadden wat ondersteuning nodig, zoals zijn longetjes. Dat is wel moeilijk. Ik denk soms: Wow, wat is er allemaal ineens gebeurd?! Maar die kleine doet het supergoed."

Inmiddels zijn we twee weken verder en de baby is thuis. Wél moet Kimberley nog steeds 'op adem komen'. "Ik ben heel moe, aangezien de afgelopen week zoals gezegd voor een scala aan emoties zorgden. Ik slaap ook niet zoveel. Dus het is pittig en enorm wennen." De vroege komst stond ook niet helemaal op de planning bij Kimberley. "Ik had deze maand eigenlijk willen gebruiken om me op zijn komst voor te bereiden. Zo had ik cursussen ingepland, zodat ik rustig en goed voorbereid het moederschap in zou gaan."

"Het is niet dat ik de oude Kim niet meer ben"

Met de geboorte van Julius is het leven van Kimberley wel veranderd. “Alles draait nu om hem, hij staat nu op nummer één. Ik geniet van elke gezichtsuitdrukking van Julius. Maar tegelijkertijd zal ik wel dicht bij mezelf blijven, het is niet zo dat ik opeens de oude Kim niet meer ben.”

 

BRON: WEEKEND, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook