Trooping The Colour: Meghan weer in beeld!

De hertogin van Sussex onderbrak haar zwangerschapsverlof voor de belangrijkste ceremonie van het jaar.

Koetsen, hoeden, de Queen, uitgelaten kleine Cambridge'jes én de hertogin van Sussex – voor een royaltyliefhebber gaat er niets boven Trooping The Colour.

Trooping The Colour is het event waarbij de persoonlijke troepen van koningin Elizabeth, de Household Division, een parade houdt en de koningin zelf het saluut afneemt. Dit ter ere van haar officiële verjaardag (haar échte verjaardag is in april).

Er deden ook dit jaar meer dan 1400 officieren en soldaten mee, met nog eens ruim 200 paarden. Meer dan 400 muzikanten marcheerden spelend langs als eerbetoon aan de koningin. Trooping The Colour is de belangrijkste ceremoniële dag in het koninklijk jaar voor de Windsors.

Het is ook een van de weinige dagen waarop vrijwel de hele Britse koninklijke familie bij elkaar is. De hertoginnen van Cornwall en Cambridge deelden gemoedelijk een koetsje  met de Sussex'jes; kroonprins Charles en prins William reden mee in de parade. Camilla droeg een groen pakje van Bruce Oldfield en een hoed van Philip Treacy.

Kate droeg dezelfde Philip Treacy hoed als op het huwelijk van Harry en Meghan. het pakje is van Alexander McQueen, ze leende de Bahrein pareloorbellen van de Queen.

De hertogin van Sussex zat er best geanimeerd bij, maar zag er wel uit als een jonge moeder die weet wat gebroken nachten zijn.

Haar blauwe pakje is van Givenchy, onder het jasje bleken later witte kapmouwtjes te zitten. De hoed is van Noel Stewart. 

Gadegeslagen door onder andere prins Louis – Boss Baby! – en prinses Charlotte.

En ook grote broer prins George was in afwachting van het wuifmomentje.

Dat later kwam: kijk Louis een lekker zwaaien! Hij had het naar zijn zin tijdens zijn balkondebuut en mepte bijna Camilla's hoed af. 

William en Kate moesten er zelf ook om lachen.

Prins George was in zijn gebruikelijke kritische stemming. Of misschien baalde hij er wel van dat nichtje Savannah Phillips, waar hij vorig jaar zo zalig mee stond te keten, veiligheidshalve een eindje verderop was gepositioneerd. En Charlotte is nu al een te professionele prinses om lol mee te trappen tijdens een ceremonie…

Dat de kinderen toekijken is een lange traditie, hier hangt in 1992 prins Harry uit een raam bij Trooping The Colour.

En ook prins Andrew vertelt hier dat hij vroeger vanuit het paleis naar de parade keek.

De Queen had een koets helemaal voor zichzelf, want je bent staatshoofd of niet.  

Koningin Elizabeth zat er best comfy bij.

Haar nazaten reden met haar mee: vlnr kroonprins Charles, prins William, prins Andrew en prinses Anne.

Dit was vandaag HM's core business: zich laten troopen.

Sophie, gravin van Wessex, droeg een hoed waar wat gefrituurde peterselie op leek te zitten. Naast haar echtgenoot prins Edward, de jongste zoon van de Queen…

…en ook hun dochter Lady Louise en zoon burggraaf James waren erbij. Louise droeg dezelfde outfit die ze als bruidsmeisje op het huwelijk van prinses Eugenie aanhad (hopelijk nu met een loodveter). 

Ook vanaf de andere kant bleef het peterselie, maar de groene jurk was leuk! 

En de Wessex'jes gingen keurig even door de knieën op het juiste moment.

Ook de prinsessen van York reden mee in de stoet, links Beatrice in Emilia Wickstead  rechts Eugenie, die zich sinds kort Mrs Jack Brooksbank laat noemen, al heeft ze wel haar titel gehouden. Haar hoed was de Varenna van Emily London Hats.

Bij de fly-over was het dringen op het balkon, omdat de Koninklijke Familie steeds groter wordt.

Voor wie de hele parade wil zien: hier de BBC-uitzending.

 

Foto's © ANP, PA Images, BSR Agency

Laatste nieuws