Wat hebben al die royals in Cannes te zoeken?

Ook een prinses is niet vies van een freebie (of drie).

Lees ook

Filmsterren en royals samen op de rode loper, het is en blijft een ongemakkelijke combinatie.

Nu in Cannes het Filmfestival weer is losgebarsten, duiken er ook de nodige royals op. Soms om een moeilijke film van een landgenoot te promoten voor volk en vaderland. Maar vaker omdat Cannes naast een filmcircus ook een ultieme netwerkhub is waar ook juwelen- en modehuizen neerstrijken en designers met hun jacht voor de kust liggen. Netwerkmogelijkheden te over, discretie niet gegarandeerd. Wie allemaal?

Prinses Camilla de Bourbon- Twee Siciliën laat nooit verstek gaan op een feestje en liet haar inner fangirl de vrije loop.

Prinses Ubolratana Rajakanya van Thailand krikte er haar internationale bekendheid wat verder op onder het mom van de Thaise filmindustrie steunen. Het moet vrij ongemakkelijk zijn om zo een film te kijken.

Prinses Claire en prins Felix van Luxemburg deden er een charitatief gala aan.

De Yorkies waren zogenaamd in Cannes ter ondersteuning van een of ander liefdadig dingetje, maar huppelden ook blij even langs de hospitality lounge voor een paar leuke goodiebags. Want prinses Beatrice en hertogin Sarah voelen zich nergens te goed voor. 

Deze mevrouw was ooit Inaara Begum Aga Khan (een soort koningin-gemalin van een zeer grote moslimgemeenschap), maar gaat nu weer door het leven als Gabriele, prinses van Leiningen. Niemand weet wat ze in Cannes te zoeken had, maar ze debuteerde er een recent 'opfrissertje'.

En je zou het niet zeggen afgaand op haar uitstraling, maar dit is Clotilde, prinses van Savoy en prinses van Venetië en Piedmont, die kroonprinses van Italië zou zijn als dat geen republiek was geworden. Clotilde is bijna altijd aanwezig tijdens het filmfestival. Beroepshalve, ze is in het dagelijks leven actrice.

Cannes maakt soms buitengewoon spannende kantjes in een royal los: prinses Marie-Louise 'Lilly' van Sayn-Wittgenstein-Berleburg koos voor een wel héél luchtig kleedje.

En ook prinses Diana was er ooit: in 1987 prikte ze tijdens het 40ste festival een vorkje met acteur Alec Guinness.

En meer Rivièra dan dit wordt het niet: prinses Gracia van Monaco op de Croisette, tijdens het 33ste Filmfestival van Cannes in 1980.

 

Foto's © BSR Agency, ANP

Laatste nieuws

Zie ook