Sonja Bakker: ‘Een burn-out wil ik nooit weer meemaken’

Sonja Bakker vertelt over haar leven, de liefde en werk.

Lees ook

Na haar (tweede) scheiding, eind 2017, wist Sonja Bakker het zeker: “Ik zie mezelf niet meer samenwonen met een man.” Maar begin dit jaar verhuisde ze naar een imposante villa in Bergen. Mét nieuwe liefde Barry. We bezoeken het stel in hun Beaulieu, ofwel ‘mooie plek’…

LEES OOK: In de nieuwe Beau Monde: Bibi Breijman over burnout, badboy Waylon en baby Teddy

tekst SANDRA TEN BRINK foto’s DARIO & MISJA styling DANIELLE DINKGREVE visagie BART BROM

Anderhalf jaar is Sonja nu samen met de één jaar oudere Barry van Suijdam. 'En toen kwam ik op een maandagochtend bij de pedicure en stuitte op Barry. Hij kwam naast me zitten en bleek net als ik enorm van kletsen te houden. Twee uur later zaten we er nog steeds en wisselden we nummers uit. Ik zei dat ik druk was met mijn boek (‘Bella Italia!’, red.) maar dat ik contact op zou nemen als ik klaar was. Dan gaan we samen het leven vieren en slingers ophangen, riep ik. Toen het boek af was, appte ik hem: ‘Ben je in Amsterdam, dan gaan we samen uit’.” 

Moët 

Barry mengt zich in het gesprek: “Ik kwam uit een lange relatie en had op dat moment geen echt dak boven mijn hoofd. Ik had die dag dat ze appte in Amsterdam gewerkt en was net aangekomen in Hoorn, bij een vriend. Het was mijn eerste date in twintig jaar. Ik had geen idee wat ik voor Sonja mee moest nemen. Onderweg kocht ik wijn en bloemen. Toen ik over de gracht liep, zag ik mijn weerspiegeling in een ruit. Ik vond het er lullig uitzien. Toevallig liep ik langs een slijterij waar ze een roze fles Moët in de vitrine hadden staan, koud. Ik heb die fles gekocht en de bloemen en wijn in mijn kofferbak gegooid. Bij Sonja hebben we gezellig in haar raamopening gezeten en daarna gingen we eten bij Izakaya.”

Handhaving

Sonja: “Er was geen fatsoenlijke parkeerplek meer, dus zette Barry zijn auto half op straat en half op de stoep.” Barry: “Je gaat niet met je date rondjes rijden.” Sonja: “We hadden een heel leuke avond. Met een eerste voorzichtige kus aan de bar. Na het eten gingen we met een taxi naar mijn huis – we hadden te veel gedronken om te rijden. De volgende dag werden we samen wakker. Smoorverliefd.” Barry: “Daarna bleek mijn auto te zijn weggesleept. Zo begonnen we de dag op de afdeling Handhaving en Toezicht van Amsterdam.”

Gezelligheid

Sonja: “We houden van gezelligheid, van samen koken. Gisteren hebben we nog drie recepten gemaakt voor mijn nieuwe boek, ‘Summerproof met Sonja op Ibiza’, dat eind mei in de winkels ligt. We gaan de foto’s van het boek op Ibiza schieten, waar ik een huis heb.” Ze vertelt dol op het Spaanse eiland te zijn. Eergisteren zijn Sonja, Barry en Bram thuisgekomen van een weekje daar. “De maand ervoor zaten we op Curaçao en over tien dagen gaan we op wintersport. Barry en ik werken allebei super hard, maar we beseffen goed dat leven uit meer dan alleen werken bestaat. Een paar jaar geleden heb ik een burn-out gehad. Dat wil ik nooit meer meemaken, dat je lichaam je in de steek laat en je zo intens moe bent dat alle lust je vergaat. Met de jaren komt de wijsheid. Ik pak meer mijn rust en kan beter delegeren. En ik heb een sterke man naast me, dat geeft ook rust. Barry trekt samen met mij de kar.” Met een knipoog: “Behalve met koken dan hè. Want hij ziet er misschien kundig uit zo met zijn geruite schort bij zijn bakplaat, maar in de keuken ben ik de baas!”

Meer weten over Sonja Bakker? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkel.

Laatste nieuws

Zie ook