Prinses Tessy reageert op verlies titel

Wat kan er toch zijn misgegaan tussen haar en haar schoonfamilie?

Lees ook

Reken er gerust op dat prinses Tessy van Luxemburg de komende maanden nog heel wat interviews zal geven, voor ze op 1 september haar titel verliest.

Hello! boekte het eerste en het kon gerust aan Tessy worden overgelaten om beeldig te poseren in buitengewoon prinsesserige kleren en een vleugje passief-agressief verwijt in het gesprek te verwerken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ? (@tessy_from_luxembourg) op

"Er zijn mensen die zich ervan verzekerd hebben dat mijn titel van me zou worden afgenomen," zegt ze, waardoor het groothertogelijk hof opeens een verrukkelijk wespennest lijkt, waar we onmiddellijk méér van willen weten.

"Maar het geeft niet," voegt Tessy er aan toe. "Een titel maakt je niet wat je bent. Een vrouw heeft haar eigen merites en het gaat niet om wie je trouwt of wiens naam je draagt, het gaat om wat je zelf hebt bereikt."

 

Ze hoop dat het geen invloed zal hebben op haar filantropische werk: "Het gaf me een platform," zegt ze. "Mensen zijn eerder geneigd te luisteren. Het is leuk maar een titel hebben is nooit mijn identiteit geweest. En wat mij betreft is elke vrouw een prinses. Een heldin."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??Family Sunday ?? #modernfamily

Een bericht gedeeld door ? (@tessy_from_luxembourg) op

Nobel gesproken, maar het blijft toch vreemd, hoe er een einde is gekomen aan haar huwelijk. Alsof er iets is voorgevallen waardoor ze het volledig verbruid heeft, terwijl Louis en zij toch wederzijds veel lof hebben voor elkaars ouderschap en ook nog normaal met elkaar omgaan.

Als reden voor de scheiding staat in de officiële papieren dat Tessy Louis beschuldigde van 'onredelijk gedrag'. Feiten in het (geheime) rechtbankdossier brachten de rechter ertoe om het huwelijk al vrij snel als 'onherstelbaar gebroken' te erkennen. What happened?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ? (@tessy_from_luxembourg) op

In al die jaren is er niets uitgelekt over slippertjes of ontrouw en Tessy kan ook niet echt als golddigger worden beschouwd: ze kreeg pas drie jaar na haar huwelijk de titel prinses en is gaan werken zodra het kon.

 

Sterker nog: als er iemand nogal gemakzuchtig op kosten van zijn vader, groothertog Henri, leeft is het eerder Louis.

Gezien de ogenschijnlijke afwezigheid van drama tussen Louis en Tessy zelf – ze lijken elkaar vooral te zijn ontgroeid – moet er dus iets gebeurd zijn tussen Tessy en haar schoonouders, dat hun advocaten het zo hard hebben gespeeld.

Tessy's situatie is een beetje te vergelijken met die van Alexandra Manley, de eerste vrouw van prins Joachim van Denemarken. Eindje verwijderd van de troon, net als Tessy ruim tien jaar samen met de prins. Alexandra kreeg een jaarlijkse toelage van 293.500 euro (waar ze vanaf 2020 vrijwillig vanaf ziet, als haar zoon prins Felix 18 is), leverde haar titel in, maar kreeg van koningin Margrethe wel een lagere: gravin van Fredensborg.

Alexandra was bovendien tot nu toe altijd van de partij bij grote familieaangelegenheden, het was een elegante royal scheiding die voor alle partijen chic uitpakte. Dat is wat je wilt als koningshuis, de rijen gesloten houden en iemand zo fatsoenlijk behandelen dat die niet als wrokkig popje dan wel aan haar memoires tikkende tijdbom verder gaat.

Tessy zien we zo snel niet meer verschijnen in het gezelschap van de Nassau's. En dat is, nog even afgezien van het feit dat een scheiding altijd triest is, zeker als er kinderen bij betrokken zijn, slecht nieuws, voor alle partijen.

 

Foto's © Hollandse Hoogte, Cour Grand-Ducal, Hana Noguchi / Prinses Tessy, Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook