Schokkend! Sussex’jes pikten Insta-account gewoon in

Een Koninklijke Hoogheid zijn, is overduidelijk geen garantie dat iemand ook over manieren beschikt.

Lees ook

Het zal je maar overkomen: post je even niet, wordt je Instagramaccount gewoon ingepikt, zonder enig overleg.

Prins Harry en hertogin Meghan hebben sinds deze week hun eigen, felbegeerde Instagram-account dat in een mum van tijd meer dan 3,5 miljoen volgers had. Leuk voor hen, maar de manier waarop ze eraan zijn gekomen, is niet erg chic te noemen.

Het account @sussexroyal was al drie jaar van Kevin Keiley, een rij-instructeur die het baseerde op zijn liefde voor zijn plaatselijke voetbalclub Reading FC – bijnaam The Royals – en het feit dat hij in West-Sussex woont.

Hij was er niet heel actief op en gebruikte het vooral om anderen te volgen. De Sussex'jes wilden het graag hebben voor hun 'merkwaarde'. Die dingen gebeuren, normaal gesproken neemt de belangstellende dan contact op met de eigenaar van een account en vraagt of hij of zij het mag overnemen, al dan niet tegen betaling.

Harry en Meghan hebben dat niet gedaan, hun team heeft gewoon stevig op Instagram geleund die zonder enig overleg Kevins handle veranderde in @_sussexroyal_ en de oorspronkelijke naam aan de Sussex'jes gaf. Over onbeleefd en arrogant gesproken. Kevin zegt tegen de BBC dat niemand van het hof of Instagram contact met hem heeft opgenomen over de wijziging. Instagram laat weten dat ze een account mogen aanpassen als het een tijd inactief is geweest.

Keiley gebruikt dezelfde handle op Twitter, die bezit hij nog wel. "Daar post ik nu bewust op," zegt hij, "zodat ze niet ook dát kunnen inpakken omdat het niet actief zou zijn. Ik weet niet wat de royals nog meer van plan zijn." Wat zou hij tegen Harry en Meghan zeggen als hij de kans kreeg? "Dag Harry en Meghan, als je ook mijn Twitter-account wil, kun je dan tenminste het fatsoen hebben om het even te vragen?"  

Gelukkig staat zijn favoriete voetbalclub nog achter Kevin, die dáár de humor wel van kan inzien.

UPDATE 6 april 2019  Kevin heeft inmiddels ook zijn Twitteraccount gesloten omdat hij er erg veel naar commentaar op kreeg. "Ik wil nogmaals benadrukken dat ik niets tegen Harry of Meghan heb, alleen excuses van Instagram wil en geen cent heb gekregen en ook geen geld wil," laat hij weten. 

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook