Instagram Harry en Meghan heeft meteen half miljoen volgers

De Sussex'jes zijn overduidelijk een sterk merk.

Bij het creëren van een eigen Royal Household horen ook eigen socials voor prins Harry en hertogin Meghan. Hun @SussexRoyal had op Instagram binnen een paar uur al een half miljoen 1 miljoen 2 miljoen volgers.  Belangstelling alom, dus.

De Sussex'jes volgen zelf 22 accounts, vooral die van de koninklijke familie en van de goede doelen waar ze zich aan hebben verbonden. Het is niet uitgesloten dat met name Meghan als voormalig Insta-adept zelf ook posts zal plaatsen, maar vooralsnog is het Sussex-account vooral een dingetje van hun PR-afdeling, bedoeld om het merk Sussex sterk in de markt te zetten. Zo'n vliegende start is allicht een glanzend begin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

Het eerste bericht opent met het nieuwe monogram van Harry en Meghan: hun initialen onder een kroontje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Kensington Palace (7,2 miljoen Instavolgers) bericht voortaan alleen nog over de activiteiten van de familie van Cambridge, zoals…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Clarence House (@clarencehouse) op

…het Clarence House (658.000 volgers) account dat doet voor kroonprins Charles en hertogin Camilla en het Duke of York (142.000 volgers) ook een eigen account heeft. Prinses Anne en prins Edward voelen die behoefte niet, die communiceren via de overkoepelende socials van The Royal Family (5 miljoen volgers), die zaken van de Queen verslaan en ook nieuws over de andere Windsors brengen. 

Het scheiden van de Royal Households zit al maanden in de planning en past in de strategie van de Britse Koninklijke Familie, waarbij Charles als kroonprins en William als eerstvolgende troonopvolger een andere rol hebben dan prins Harry, die aanzienlijk meer vrijheid en minder verplichtingen heeft om zijn rol als fulltime royal in te vullen.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welcome cousins. @sussexroyal

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie) op

Andere Windsors waren er als de kippen bij om de Sussex'jes welkom te heten, zoals prinses Eugenie van York…

En haar vader, prins Andrew, oom van Harry.

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws