Barack en Michelle Obama probeerden kinderen zo normaal mogelijk op te voeden

De kinderen waren niet eens onder de indruk van het Witte Huis.

Lees ook

Ze zijn ontzettend bekend en overal te herkennen, maar toch zijn het ook maar twee mensen met hun eigen gezinnetje. We hebben het hier over Barack en Michelle Obama die hun kinderen op een zo normaal mogelijke manier proberen op te voeden. Al is dat niet altijd even makkelijk.

LEES OOK: Kim en Kanye helemaal klaar voor vierde Kardashian/West-baby

Barack Obama is al een paar jaar geen president meer en Michelle geen First Lady, maar nog steeds worden ze overal herkend. Wie voor hen al die tijd op nummer 1 bleven staan waren hun dochters Malia (20) en Sasha (17). Barack en Michelle proberen de meisjes altijd al zo normaal mogelijk op te voeden, maar soms gaat het er toch even anders aan toe dan bij anderen. 'We moesten hen opvoeden door een cocon van normaliteit te creëren in een wereld die verschrikkelijk abnormaal is', vertelt Michelle in de podcast van Conan O'Brien.

School

Zo wilden Barack en Michelle bijvoorbeeld ook gewoon bij de ouderdagen aanwezig zijn op hun dochters' scholen, maar om daar te komen moest er wel wat gebeuren. Michelle en Barack moesten met een colonne van twintig auto's en politieagenten arriveren die riepen dat iedereen uit de weg moest gaan. Ook stond er beveiliging op de daken. Dat zijn geen Luizenmoeder-praktijken.

Normaal leven

Toen Barack als president werd verkozen waren zijn dochters 7 en 10 jaar oud. Het stel heeft het vaak gehad over wat voor impact het presidentschap zou hebben op de kinderen. Daarom probeerden ze het leven zo normaal mogelijk te houden voor zover dat kon. 'Acht jaar lang vertelden we hen: ‘Alles is oké. Het komt allemaal goed. Dit is normaal. Ga gewoon naar school. Er zijn … mannen met geweren. Je bent veilig. Klaag niet. Er is eten …’ We waren erg bezig met hen met beide voetjes op de grond houden. We zorgden ervoor dat we naar de oudercontacten gingen, en naar hun wedstrijden en dat ze logeerpartijtjes deden en dat er kinderen bij ons thuis kwamen slapen. En dat vraagt werk.'

Indruk

Michelle en Obama hadden wel geluk dat hun kinderen niet opschepten over waar zij woonden. 'Hoewel we in het Witte Huis woonden, waren onze kinderen zoals elk ander kind. Ze zeiden: ‘Waarom zou iemand hiernaartoe willen, mama? Het is het Witte Huis. Ik garandeer je dat ze hiernaartoe willen komen om een film te zien.’ ‘Niemand wil hiernaartoe komen.’ En dan zei ik: ‘Daar zit je fout, mijn vriend.’ Maar hun idee was dat ze daar niet wilden zijn. Ze waren er al de hele tijd. Zij wilden naar het huis van hun vriendjes. En dat vond ik altijd een heel goed teken, omdat het betekende dat ze er niet obsessief mee bezig waren, dat ze nieuwsgierig waren naar anderen.' 

Overleefd

Toch is het wel heel wat om als jonge meiden in zo'n wereldje te leven. Michelle laat weten dat ze trots is op haar kinderen en dat ze blij is hoe haar dochters de acht jaar hebben overleefd. Het zijn tenslotte toch jongeren die net als anderen eigenwijs worden en stiekem iets willen doen. 'Ze hebben echt een weerstand moeten opbouwen. We hebben hen veel meer gegeven dan ieder van ons ooit heeft gehad – ze hebben de Paus en de Queen ontmoet en dingen gedaan die geen enkel kind ooit zou doen – maar ze hebben ook heel wat van hun kindertijd moeten opofferen. Beeld je eens in dat je probeert om je eerste kus te hebben of om een sigaretje te proberen, en plots sta je op Page Six. Petje af', eindigt Michelle zuchtend. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Michelle Obama (@michelleobama) op

BRON: PODCAST CONAN O'BRIEN, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook