Queen houdt de Sussex’jes in de gaten

Het is officieel: Harry en Meghan krijgen hun eigen Royal Household, mét een slagje om de arm.

Lees ook

Er is meer bekend over het uit elkaar gaan van de Royal Household van prins Harry en prins William en de details zijn… verrassend.

Koningin Elizabeth heeft officieel ingestemd met het vormen van een nieuw Royal Household voor de hertog en hertogin van Sussex. Het wordt dit voorjaar opgezet, met steun van de Queen en prins Charles.

De kantoren komen in Buckingham Palace te zitten, wat als werkpaleis ook al de kantoren herbergt van de Queen, Charles, Anne, Andrew en Edward. Logistiek gezien is dit een verstandige zet: geen vete, geen drama, gewoon een normale gang van zaken voor twee royal gezinnen die elk hun eigen ding gaan doen.

Cambridge

Christian Jones wordt Communications Secretary van de Cambridge'jes die vanuit Kensington Palace blijven opereren. Jason Knauf, de huidige woordvoerder, promoveert tot senior adviseur en zal zich nog uitsluitend aan prins William en hertogin Kate wijden. Hij legt verantwoording af aan hen. 

Knauf ↑ wordt zo ook de man die William en Kate zal helpen bij hun charitatieve werk én de transitie naar kroonprins en kroonprinses als er sprake is van Charles III. Hij werkt al jaren met hen samen, ze zijn erg op hem gesteld. 'Poor Jason' is binnen de staf zijn geuzennaam, als hij weer eens iets moet verzinnen om gebrek aan zichtbaarheid van zijn bazen weg te spinnen. 

Sussex

Nieuwkomer Sarah Latham (voorheen senior adviseur bij de presidentscampagne van Hillary Clinton en werkzaam bij Inside Freuds) wordt Hoofd Communicatie voor de Sussex'jes. Ze legt hierbij direct verantwoording af aan het hoofd communicatie van de Queen, Donal McGabe.

Korte lijnen dus, maar het wil ook zeggen dat Harry en Meghan niet de PR-vrijheid krijgen waar ze naar verluidt hun zinnen op hadden gezet. Het valt zelfs te bezien of ze hun eigen socials zullen krijgen of toch onder The Royal Family paraplu online zullen opereren. Fingers crossed dat Meghan weer gaat Insta'en. Sarah heeft veel PR- ervaring in 'leiderschap in gedachtengoed', wat dat ook moge zijn. Haar CV lijkt goed aan te sluiten bij de idealen waar Meghan zich sterk voor maakt, dus het zou wel eens een uitstekende match kunnen zijn.

Paleizendans? 

Nog niet bekend is of Harry en Meghan na hun verhuizing naar Frogmore Cottage in Windsor een hub in Londen houden. Het ligt voor de hand dat Nottingham Cottage op het terrein van Kensington Palace (waar ze nu wonen) voor hen beschikbaar blijft, al is dat wel aan de kleine kant, met het oog op de gezinsuitbreiding.

Op termijn zou het kunnen dat ze St James Palace gaan gebruiken, waar Charles jarenlang woonde. Die heeft al te kennen gegeven ook na een eventuele kroning met Camilla in Clarence House te willen blijven wonen en de familie Cambridge blijft in ↑ Kensington Palace. Alsnog een appartement in Kensington Palace betrekken is eveneens een optie voor de Sussex'jes, maar dan zijn we wel een paar jaar verder.   

 

Foto's © BSR Agency, Kensington Palace

Laatste nieuws

Zie ook