Queen Mum! Nieuwe beelden uit ‘The Crown’ gelekt

Wordt de Queen Mum de Cousin Violet van 'The Crown'?

Het is nog even wachten op de releasedatum, maar duidelijk is dat het aanstaande seizoen van 'The Crown' om te smullen zal zijn.

'The Crown' gaat over de regeringsperiode van koningin Elizabeth, die in het derde seizoen de middelbare leeftijd heeft bereikt en wordt gespeeld door Oscarwinnares Olivia Colman.

© BSR Agency

Voor opnames van een kerkdienst – de Windsors gaan nu eenmaal voortdurend ter kerke – is gebruik gemaakt van St. Marks Church, waar Pippa Middleton trouwde met James Matthews, waar de halve koninklijke familie bij was, dus zowaar een real life link. Het kerkje dubbelt vermoedelijk voor het kerkje bij landgoed Sandringham dat de Windsors frequenteren.

© BSR Agency

Te zien zijn Olivia als de Queen, in het gezelschap van prins Philip (Toby Menzies), prinses Anne (Erin Doherty) en een jonge prins Andrew en Edward.

© BSR Agency

Ook in beeld: de Queen Mum (Marion Bailey), die in deze serie vermoedelijk de show zal gaan stelen, want dit was een dame die naarmate ze ouder werd, steeds openhartiger werd over haar familieleden.

"Weet je, het is iets waar ik nooit over praat omdat het destijds allemaal zo verschrikkelijk was," zei de échte koningin-moeder tegen vertrouweling Michael Thornton over haar zwager koning Edward die de troon opgaf voor zijn grote liefde, gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson.

"Het was een tragedie omdat hij zo'n leuke vent was voor hij haar leerde kennen," aldus de Queen over haar zwager Edward (hier rechts). Liefde doet rare dingen met mensen. Ik vrees dat hij destijds méér dan een beetje gek was." Haar hekel aan Wallis (links) was zo groot dat ze er persoonlijk voor zorgde dat die bij haar huwelijk met Edward geen koninklijke hoogheid werd.

De Queen Mum (die ook Elizabeth heette) had het sowieso niet zo op de kouwe kant van de familie: ook haar schoonzoon prins Philip kreeg te maken met haar afkeuring toen hij in de jaren vijftig de lakeien die boodschappen van de ene royal naar de andere brachten overbodig maakte door telefoons te laten installeren.

Ze verfoeide niet alleen zijn 'progressieve houding ten opzichte van technologie', maar vond het ook vreselijk om van Buckingham Palace naar het 'kleine, vreselijke Clarence House' te moeten verhuizen.

Elizabeth en Philip vonden het juist vervelend om uit Clarence House weg te moeten en ook Charles en Camilla wonen er inmiddels alweer jaren met plezier, dus dit was typisch een statusdingetje van de Queen Mum, die er grandeur miste.  

Haar biograaf Robert Lacey zei over de Queen Mum, die in 2002 op 101-jarige leeftijd overleed: "Ze had onbeschaamd weemoed naar de tijd toen het Verenigd Koninkrijk nog een wereldmacht was. En ze was charmant, aristocratisch, uitgesproken snobistisch en pretendeerde niet eens in de 20ste eeuw te leven." Dat levert ongetwijfeld kleurrijk scenariomateriaal op voor de scriptschrijvers van 'The Crown'. 

 

Foto's © BSR Agency, The Royal Family, Victoria & Albert Museum, Getty Images

Laatste nieuws