Lief! Queen zet corgi’s in als hulphondjes

Onder die stiff upperlip zit een vrouw die weet hoe ze mensen moet troosten.

Lees ook

Uit de dagboeken van oorlogsarts David Nott blijkt dat de Queen totaal niet hecht aan protocol en een heel lieve gastvrouw is.

Na terugkomst uit Syrië, werd Nott uitgenodigd voor een lunch op Buckingham Palace, waar hij naast de Queen zat. Ze draaide zich naar hem toe en vroeg waar hij vandaan kwam. 'Aleppo,' antwoordde hij. Ze vroeg hoe het daar was en "…ondanks de beleefde formaliteit vulde mijn hoofd zich onmiddellijk met beelden van giftig stof, van geplette schoolbanken, van bebloede kinderen zonder ledematen. Mijn onderlip begon te trillen en ik kon niet meer praten."

De Queen legde haar hand even op die van hem en pakte toen een paar koekjes uit een doosje dat voor haar stond. "Deze zijn voor de honden," zei ze. En de rest van de lunch brachten de koningin en de dokter door met het voeren en aaien van de corgi's onder de tafel. "We haalden ze de hele tijd aan en mijn stress en paniek vloeiden weg. 'Zo,' zei de Queen. 'Dit is veel beter dan praten, nietwaar?' Ze was zo warm en zo hartelijk, dat ik het nooit zal vergeten."

 

Foto © The Royal Family / Annie Leibovitz

Laatste nieuws

Zie ook