Burggravin Emma: crunches en cocktails

We delen haar favoriete cocktailrecept dat je geheid warm houdt in een tochtig kasteel.

Lees ook

Emma Thynn (32) is het toppunt van een moderne aristo: stralend eigen lifestyleblog én uitzicht op een al even glanzende promotie.

Kok, model, kasteelvrouw en filantroop Emma Thynn is geboren als Emma McQuiston en gaat tegenwoordig door het leven als Emma, burggravin Weymouth. Als haar man Ceawlin Thynn, de huidige burgraaf Weymouth, zijn excentrieke vader opvolgt, wordt hij de 8ste markies van Bath en wordt Emma markiezin.

Lees ook: Emma Weymouth: burggravin nieuwe stijl 

Bij de titel hoort landgoed Longleat, een Elizabethaans hoogstandje in een park van 400 ha met daarbij nog eens een eigen dierentuin, safaripark en een Center Parks vakantiedorp. Ceawlin regelt al sinds 2010 de dagelijkse gang van zaken en Emma doet op haar manier haar best Longleat op te stoten in de vaart der volkeren. Ze hebben twee zoontjes: John en Henry.

Ceawlin en Emma zijn moderne aristo's die beseffen dat het landgoed erbij gebaat is als ze niet in een ivoren toren gaan zitten, maar het openstellen en er fairs en tentoonstellingen houden. Emma kookt bijvoorbeeld voor haar blog historische recepten, zette het Longleat Food and Drink Festival in de markt en maakt zich sterk voor streekspecialiteiten.

Daarnaast laat ze graag zien dat het niets dan lunges, crunches en fitness is in het kasteelpark…

…compleet met trendy selderijsmoothies #goedbezig.

Het is allemaal reuze posh en verantwoord, maar gelukkig zit ze ook wel eens in stijl bij een van de 72 open haarden op Longleat met een fijne cocktail. Er is er zelfs eentje naar haar vernoemd – The Viscountess – en het is een variatie op het drankje wat de Queen graag drinkt.

Die had die gewoonte weer overgenomen van haar moeder, dus het is een drankje  waarmee je gezien kunt worden. Het is ook een stevige en nogal pretentieuze borrel, zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

  1. Schud in een cocktailshaker met ijs 35 ml Dubonnet Red en 35 ml Bath Gin 
  2. Dep de rand van een martiniglas in angosturabitters en zeef de mix erin.  
  3. Voeg een ingelegde Maraschino-kers toe.
  4. Bestuif de bovenkant met sinaasappelsap uit een spray.  

 

Openingsfoto © BSR Agency, Queen Mum © Hollandse Hoogte, andere foto's © Emma Weymouth

Laatste nieuws

Zie ook