Verlovingsring Katy Perry lijkt verdacht veel op die van prinses Eugenie

En daar hangt uiteraard wel een enorm prijskaartje aan.

Lees ook

Voor Katy Perry was Valentijnsdag dit jaar een dag om nooit meer te vergeten. Haar vriend Orlando Bloom is die dag op zijn knieën voor haar gegaan. Katy draagt sindsdien een dikke verlovingsring met diamanten en een roze steen in het midden. Wat ons opviel: die ring lijkt verdacht veel op die van prinses Eugenie.

LEES OOK: Huwelijk Justin en Hailey Bieber uitgesteld om deze reden

De ring die Katy draagt heeft een bloemvorm: een roze steen in het midden met daaromheen acht kleinere diamanten. Het stel plaatste een selfie waarop de ring te zien was. Expert Kathryn Money of Brilliant Earth vertelde aan tijdschrift Town & Country dat de verlovingsring tussen de $25.000 en $50.000 heeft gekost als de middelste steen een robijn is. Andrew Brown, president van WP Diamonds, vertelt aan E! News dat de ring wel $5 miljoen waard kan zijn. 

Koninklijk

Naast de gigantische prijs heeft de ring ook iets koninklijks. Het sieraad staat bekend als een clusterring. Dit ontwerp kwam rond 1900 meer onder de aandacht en nadat prins Charles in 1981 een ring van saffierclusters en diamanten aan prinses Diana gaf, werd hij weer opnieuw bekend. 

'Lady Di heeft ze echt weer in de mode gebracht toen Charles haar er een gaf', vertelt Stephen Feuerman, specialist in antieke sieraden, aan BAZAAR.com. Prins William gaf later diezelfde ring aan hertogin Kate Middleton om haar ten huwelijk te vragen. 

Naast prinses Diana's ring heeft ook prinses Eugenie een clusterontwerp gedragen met saffier in het midden. Deze lijkt ook precies op de roze verlovingsring van haar moeder Sarah Ferguson, die laatstgenoemde weer van prins Andrew kreeg. Hoe leuk! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KATY PERRY (@katyperry) op

Eugenie's ring. 

Kate Middleton's ring.

BRON: E! NEWS, BAZAAR.COM, TOWN & COUNTRY, BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM, BEAU MONDE

Laatste nieuws

Zie ook