DNA test: koning Albert blijft maar rekken…

Je zou toch denken dat zelfs de Belgische Royals inmiddels wel in 2019 zijn gearriveerd.

Lees ook

Delphine Boël eist 5000 euro per dag van haar vermoedelijke vader koning Albert van België (84), als die niet met een DNA-test over de brug komt.

Moet oud-koning Albert II DNA afstaan voor een vaderschapstest of heeft zijn cassatieberoep deze verplichting tijdelijk 'on hold' gezet? Morgen spreekt de rechter zich daarover uit.

De advocaten van Delphine Boël, die al jaren strijd om erkenning door haar vader (iets waar inmiddels vrijwel niemand in België nog aan twijfelt) eisen alvast 5.000 euro schadevergoeding per dag dat Albert weigert DNA af te staan, zo meldt Le Soir.

De rechter besliste eerder dat koning Albert zich binnen de drie maanden moet onderwerpen aan een DNA-test. Dat laatste is de koning niet van plan en zijn advocaten stapten naar het Hof van Cassatie om die beslissing aan te vechten.

Vraag is nu of dat cassatieberoep uitstel in de hand werkt en koning Albert dus voorlopig vrijstelt van het afstaan van DNA. De advocaten van de koning willen wachten op de uitspraak van het Hof van Cassatie. Dat kan nog anderhalf jaar duren.

Heel cru gezegd lijkt het erop dat Albert de zaak hiermee probeert te rekken tot zijn dood. Heel wreed tegenover Delphine, heel schadelijk voor het imago van de monarchie. Een buitenechtelijk kind erkennen staat anno 2019 heel wat chiquer dan het negeren. Het wordt hoog tijd dat koning Filip eens met zijn koppige vader en moeder gaat praten.

 

Foto's © ANP, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook