Koningin Máxima heeft cocktail die naar haar vernoemd is

En zij is niet de enige bekende.

Lees ook

Koningin Máxima heeft al zoveel eigen dingen, zoals een boot en een ziekenhuis. Alsof dat nog niet genoeg is, is er zelfs een cocktail naar de koningin vernoemd. En zij is niet de enige bekende persoon die een eigen cocktail heeft. 

LEES OOK: 10x koningin Máxima met een glaasje wijn in haar hand

De Máxima-Mojito

Cocktailicious eert onze koningin met een Latina meets Oranje drankje, dat we op Koningsdag zeker zelf gaan shaken: 1 deel – 30ml – oranjebitter, sap van een halve sinaassappel, 1-2 barlepels rietsuiker, 1 deel bruiswater en het sap van een halve limoen. Zou Máxima hem zelf al geproefd hebben? 

De Mel Gibson

Na de publieke meltdown van de acteur bedacht een barkeeper van de Oak Room in Manthattan's Plaza Hotel de Mel Gibson, een – zoals ze zelf zeggen – bipolaire cocktail met wodka, gin, vermouth, spa rood en een scheutje uiensap (!). 

 

De Bellini

 

In Venetië moet je natuurlijk naar Harry's Bar, waar ergens tussen 1930 en 1940 een cocktail werd bedacht op basis van gepureerde perzik en droge prosecco. Omdat de kleur de barkeeper deed denken aan de kunst van Bellini, vernoemde hij deze fruitige cocktail naar de beroemde Venetiaanse schilder, die leefde van 1430 tot 1516. 

 

De Shirley Temple

 

Kindsterretje Shirley Temple brak door in 1932, op driejarige leeftijd en groeide in de jaren erna uit tot de meest succesvolle Hollywood-actrice. Daar moest natuurlijk een cocktail naar vernoemd worden. Of nou ja, een mocktail, in het minderjarige geval van Shirley: gingerale en een beetje grenadine, gegarneerd met Maraschino-kersen. Om er een Dirty Shirley van te maken, vervang je de gingerale door kersenwodka en een beetje 7up. Wij zijn fan!

 

BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook