Hier overwinter je pas écht in stijl: Baoase Luxury Resort op Curaçao

Dushi Korsou heeft één resort waarbij je echt, maar dan ook écht niks tekort komt…

Lees ook

Die gure koude Nederlandse winter: elk jaar kijk je er weer tegenop en elk jaar denk je ‘had ik maar iets geboekt om het te vermijden’. Toch zijn er veel Nederlanders die in de wintermaanden vertrekken naar warmere oorden, zoals Curaçao. En Dushi Korsou heeft één resort waarbij je echt, maar dan ook écht niks tekort komt…

LEES OOK: Lief! Pippa Middleton op vakantie met baby Arthur

Dat ‘ons’ Curaçao een populair toevluchtsoord is in de winter weten de meesten wel, maar je wilt natuurlijk niet hutjemutje tussen legio landgenoten liggen als je ook gewoon kan kiezen voor pure rust. 

Villa’s

Baoase Luxury Resort is waar je moet zijn. Want lieve Beau Mondettes, daar vertoeven is heerlijk. Eerst even de feitjes: Baoase Luxury Resort is een vijfsterrenhotel, werd verkozen tot Best Caribbean Boutique Hotel en is eigendom van de familie van der Valk. Nu weten die mensen natuurlijk precies hoe je ’t allemaal moet organiseren. Alles is gericht op luxe en privacy, want ja – op zo’n resort kom je hier gewoon celebraties tegen. Er zijn 23 luxe villa's, dat wil zeggen: een eigen zwembad, keuken, douche en buitendouche. Nog even over die keuken, daar hoef je dus niet per se zelf  te koken – je kunt gewoon je eigen privé chef huren die een lekker hapje voor je komt bereiden. Waarom moeilijk doen als ’t ook makkelijk kan?

3D

Eigenaren Ad en Bibi van der Valk zijn af en toe ook op het resort en verblijven dan in de Master Villa. Dat is de grootste villa met een infinity pool waar je u tegen zegt. Het is daar nogal 3D: je kijkt eerst naar je eigen zwembad, dan naar het privéstrand en dan naar de zee. Driedubbelop dus, maar daar heeft vast niemand problemen mee. De Master Villa is een parel.

Het privéstrand is echt privé: de hutjes staan ver van elkaar af, de ligbedden zijn de beste ligbedden die je ooit op een strand hebt meegemaakt en er staan genoeg palmbomen om je heen zodat je je buren niet te hoeft zien. Er is een helikopterplatform voor diegenen die hun heli voor de gelegenheid hebben afgestoft om naar het resort te vliegen, er is een luxe spa met allerlei soorten behandelingen, er zijn Beach Butlers die je van alles voorzien wat je maar wilt en natuurlijk is het uitzicht wederom fenomenaal. Er is geen wifi op het strand want: rust, rust, en nog eens rust is de focus. #Destinationoffline.

Beach bites

Ook zeker noemenswaardig is Baoase Culinary Beach Restaurant, een goede plek om je maag te vullen met allerlei culinaire hoogstandjes en lekkere wijnen. Grappig is dat Baoase Luxury Resort elke dag een ‘Flavour of the Day’ heeft, bijvoorbeeld ginger, wat inhoudt dat iedere gast een fruit snack en een beach bite in het thema van de dag krijgt. We kunnen uit eigen ervaring ook spreken dat de koffie zeer goed is en dat de vis echt maar dan ook écht kakelvers is.

Het mooiste van dit allemaal is dat je niet perse Alicia Keys hoeft te zijn om bij Baoase Luxury Resort te verblijven (ja, die schijnt er echt te zijn geweest), je kunt ook gewoon een dagpas aanschaffen voor een middag luxe. Pak er dan gelijk wel even een lunch bij voor de hele experience, want het eten is exquisite. 

Baoase Luxury Resort
Winterswijkstraat 2 
Willemstad, Curaçao

Laatste nieuws

Zie ook