Ferri Somogyi kreeg ooit pistool op zich gericht

Vandaag gaat de Wintercliff week van Goede Tijden, Slechte Tijden van start. 

Lees ook

Vandaag gaat de Wintercliff week van Goede Tijden, Slechte Tijden van start. Maar liefst vijf dagen lang zendt de populaire soap een ijzingwekkende wintercliff uit. Deze staat dit keer in het teken van het nieuwe luisterboek van Janine. Deze week vol spannende gebeurtenissen en ontknopingen is tevens de start van de GTST-thrillermaand, waarin veel personages nog heel wat te wachten staat. Wij spraken Ferri Somogyi (Rik), die ons al wat hints geeft over wat er gaat gebeuren…

TEKST: CHARISSA GOLDAPPLE

Waarom is de Wintercliff-week spannender dan ooit?
“Mijn scene wordt een tranentrekker, als ik voor mezelf spreek tenminste. Nog nooit heb ik zo diep moeten gaan in mijn acteerwerk. En spannender kan bijna niet. De grote vraag is zelfs of dit Riks’ laatste (winter)cliff zal zijn… Daarnaast krijgt een aantal personages te maken met verraad, bedreiging en ontvoering. We hebben het dan over Bing, Aysen, Ludo, Janine, Zoe en Rik. Maar ook Mark, Marieke en Lucas komen er niet ongeschonden vanaf.”

Gaat er ook iets veranderen na de cliff? 
“Ludo, Janine, Aysen, Bing en Rik krijgen een vreemd sms’je: 5-1=4. Ik kan alvast vertellen dat niet iedereen in Meerdijk het overleeft. Verder blijft de maand januari nog in het teken staan van de GTST-thrillermaand, dus er gaan nog veel meer spannende dingen gebeuren.”

Wat is de meest memorabele cliffhanger die je hebt mogen spelen?
“De parachutemoord. Dat is en blijft mijn all time favorite. Het was een cliff met zo’n spectaculair einde, het leek wel een speelfilm. De kijkers zijn ruim een half jaar in spanning gehouden. Na de moord was de vraag namelijk: wie is er dood? En pas later werd duidelijk wie het had gedaan. Briljant opgezet en geschreven, maar ook een pittige klus qua geheimhouding. Een half jaar lang zoiets stil houden is erg moeilijk, maar wel gelukt!”

Is er weleens iets fout gegaan bij het opnemen van een cliff?
“Niet dat ik weet…Hooguit wat schaafwondjes bij actiescènes. Maar naar mijn weten is er nooit iets flink fout gegaan. Daar zorgt het team achter de schermen ook wel voor.”

Welke cliffhanger zou je graag nog eens overdoen?
“Geen een om eerlijk te zijn. De herinnering houd ik graag. Overdoen maakt dat toch anders.”

Doe je stunts zelf of wordt er iemand ingeschakeld?
“Beide. Maar ik ben geen Tom Cruise. Iets wat ik niet kan, daar waag ik me niet snel aan. Wel een grappig weetje: afgelopen zomer-Cliff kreeg Rik een brandblusser op z’n hoofd. Ik was er heilig van overtuigd dat een stuntman dat zou doen. Terplekke kreeg ik door dat de actie mij toebedeeld was. En zo geschiedde. Doodeng, maar met instructies van het stuntteam is het goed gelukt.”

Is er ook een cliffhanger in je persoonlijke leven?
“Genoeg. Hoogte en dieptepunten. Tijdens mijn bezoek in Hollywood is er zelfs eens een pistool op me gericht; een overval. Ik ben toen van schrik de weg afgereden en heb ondersteboven in het water gelegen. Horror.”

Waar ben je op dit moment mee bezig?
“Ik focus mij nu op mijn gezin en magie…”

In GTST ben je vader, in het echte leven sinds een tijdje ook! Hoe is het leven als nieuw-zijnde papa van Véda?
“Waanzinnig mooi, ik kan het nog moeilijk geloven. Ik wilde al een tijdje vader worden, maar het moet je gegeven en gegund zijn natuurlijk. Plus je moet de ware tegenkomen. Wonder boven wonder zijn beide gelukt. Mijn dochter is gezond, vrolijk en alles gaat volgens het boekje. We zijn gezegend. En natuurlijk verandert je leven, maar daar kies ik graag voor. En Noëlle is een waanzinnig goede moeder.”

Wie moet er ’s nachts het bed uit?
“Beide niet meer. Noëlle heeft het voor elkaar dat ze goed doorslaapt ‘s nachts. Van 23:00 tot 07.00 slaapt ze lekker door. Hoe fijn! Maar daarvoor was het voornamelijk Noëlle. Met name omdat ik vaak vroeg in de studio moest zijn. Ook moet ik eerlijk bekennen dat Noëlle makkelijker het bed uitstapt dan ik. Ben meer van de vele wekkers.”

Hoe is Véda en wat voor baby was jij vroeger?
“Ontzettend vrolijk, knap, speels en slim (daar krijgen we het nog pittig moeilijk mee). Ze speelt zo nu en dan een spelletje met ons 😉 Ze wil heel graag communiceren merk ik, dat heeft ze vast van mijn vader. We zullen het zien, maar ik vermoed dat ze vroeg gaat praten. Ze wil zo graag. Wat ik voor baby was? Een brave… geloof ik.”

Zijn er dingen die je anders doet nu je papa bent?
“Mijn verantwoordelijkheidsgevoel stijgt met de dag. Ik wil dat alles goed geregeld is voor het gezin. Verder staat mijn sociale leven staat op een lager pitje natuurlijk, maar verder geen radicale veranderingen.”

Kun je je nu ook beter inleven als Rik de Jong?
“In de papa rol bedoel je? Is me nog niet echt opgevallen… maar vast een beetje!”

Nog goede voornemens en spannende plannen voor 2019?
“Genieten van mijn gezin en goed voor ze zorgen. De aangekomen kilootjes eraf trainen (uiteraard), het acteerwerk, maar ook de goochelarij uitbouwen. Een nieuw huis kopen. Andere auto. Heel veel dus!”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OMG! #Meerdijk staat op z'n kop… #wintercliffweek #gtst #thrillermaand #ophetpuntjevanjestoel

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook