Prinses Leonor baalt, mag geen smartphone

Overbeschermd buitenbeentje of liefdevolle actie?

Lees ook

Dat koning Felipe en koningin Letizia strenge ouders zijn is bekend. En dat begint nu toch wat te knellen bij met name hun oudste dochter, kroonprinses Leonor (13).

Leonor (links op de foto) wilde vorig jaar voor haar verjaardag graag een iPhone X, om mee te kunnen appen en snappen zoals 86% van de Spaanse 13-jarigen dat doen. Het ging niet door, het Spaanse koningspaar is bang dat door gebruik van whatsapp of Instagram hun privéleven op straat zal komen te liggen. Hun eigen Yoga Gate heeft hen extra huiverig gemaakt.

Neef en nicht Froilán en Victoria, de kinderen van prinses Elena, zijn wel actief op de socials, zij het met afgeschermde accounts. "Instagram is verboden in het paleis," zegt Carla de Vigo Ortiz, een nichtje van Leonor van moeders kant die de kroonprinses bij de paasrel vorig jaar verdedigde: "Hoe zou je het zelf vinden als ze de hele dag aan je zouden plukken?"  

Voor Leonor en haar zusje prinses Sofia zit er voorlopig niets anders op dan zich te schikken in het niet misse regiem van hun nonnenschool, sport en zeer beperkte schermtijd. Letitia verklapte eerder al eens dat ze alleen in het weekend op de tablet mogen en dan ook nog beperkt. Leeftijd- en lotgenoten als kroonprinsessen Amalia, Ingrid-Alexandra en Elisabeth hebben wel allemaal een smartphone. Van koning Willem-Alexander en koningin Máxima weten we dat de 'schermvrije weken' in de vakantie met enige moeite worden geclaimd bij hun dochters. 

 

Foto's © BSR Agency, ANP

Laatste nieuws

Zie ook