Column Ella: Royal baby’s & relletjes

2019 heeft de potentie om ons quasi geschokt naar onze parelsnoertjes te laten tasten.

Lees ook

Of ik denk dat het een rustig royaltyjaar gaat worden, vraagt een collega aan me. Nou, nee, 2019 heeft de potentie om ons quasi geschokt naar onze parelsnoertjes te laten tasten.

Van de troonwissel in Japan zullen we niet veel meekrijgen, opwinden- der is de potentiële kroning van Vajiralong- korn, al sinds 2016 koning van Thailand, maar nog niet officieel gekroond. Dit kan iets te maken hebben met het feit dat hij nog altijd een groot deel van het jaar in Duitsland woont en tegelijk listig steeds meer macht naar zich toetrekt. Hij lijkt me het type dat nog even wacht tot hij zonder protesten massief gouden beelden van zich- zelf kan bestellen om een beetje leuk te worden ingehuldigd.

Rechtszaken

Bij de buren biedt de komst van het tweede kind van prins Ernst August Junior en prinses Ekaterina van Hannover de nodige spanning en sensatie. Het wordt een jongetje dat – hoe verrassend – prins Ernst August gaat heten. Ongetwijfeld tot wilde woede van prins Ernst August Senior. Het Duitse Drankorgel onderhoudt een meeslepende brouille met zijn oudste zoon over macht, geld en zijn ‘ongeschikte bruid’. Het was slim van Ekaterina om na de geboorte van hun eerste – een meisje – bliksemsnel weer zwanger te worden: prinsje Ernst August Mini wordt zo de wettige stamhouder of opa het nu wil of niet. Dus die gaat vast weer onchique rechtszaken aanspannen, bulderend vanaf zijn berg.

Deinend decolleté

Intussen bereiden de Windsors zich voor op alweer een royal wedding. De bruid is in dit geval lady Gabriella Windsor. Die, vooralsnog in besloten kring, haar jawoord geeft aan Thomas Kingston. Maar: Gabriella is de meest snobby vrouw van het westelijk halfrond, die wil beslist laten zien hoe het heurt. En onbezoldigd weddingplanner is de moeder van de bruid, prinses Michael van Kent. Politiek én cultureel incorrect en dol op aandacht. Die laat zich niet de kans ontglippen om met deinend decolleté en tiara 25 pagina’s lang gesponsord in Hello! te verschijnen. Een andere royal moeder die zal shinen, is Stéphanie van Monaco. Louis Ducruet, de zoon die ze met de visboer kreeg, trouwt in het paleis én in de kathedraal met Marie Hoa Chevallier. We kunnen alleen maar hopen dat Stéph uitrukt in haar favoriete look: strapless toffeewikkel in een ongepaste kleur.

Meghan

Royal Hoogtepunt wordt de komst van Baby Sussex. En ik raad hertogin Meghan aan om van alle aandacht te genieten, want de focus komt steeds meer op Charles, Camilla en de Cambridge’jes te liggen. Misschien niet helemaal wat La Markle had verwacht van haar nieuwe leven. Feit is dat zij en Harry in de toekomst zullen worden wat de Yorks en de Wessex’jes nu zijn: bijrolspelers in het royal poppentheater. Dus Meghan: geniet ervan, zolang het kan.

Laatste nieuws

Zie ook