‘Ruzie, wij?’ Windsors vieren eensgezind kerstmis

Als er al sprake is van een brouille tussen de Cambridge'jes en de Sussex'jes was daar niets van te merken.

Hertogin Meghan als de Yoko Ono van de gebroeders van Wales, Kate en Meghan die niet zouden klikken, geruchten over wrevel tussen vele Windsors tierden dit jaar welig.

Kerst leek de Britse koninklijke familie duidelijk een goed moment om een punt te maken dat het allemaal wel meevalt 'en famille'. Of ze waren 'ontboden om verdomme gezellig te doen', afhankelijk van de paleisbron die erover lekt.

Afgaand op het loopje naar de kerstdienst op Sandringham is het allemaal 'pais en vree'. De hertoginnen deden hun uiterste best om uit te stralen dat ze niet in onmin leven met elkaar. En kroonprins Charles leidde zijn zonen en schoondochters in zijn eentje naar St Mary Magdalene's Church als een soort Beminnelijk Baken. Zijn vrouw Camilla is vermoedelijk nog altijd geveld door de griep (of verkoos om andere redenen te blijven sudderen in bed, we zien Cam er wel voor aan).

Hare Majesteit was in zilver en rood en liet zich ook dit jaar weer rijden. Prins Philip was er niet bij, die weet op zijn 97ste wel zo ongeveer wat hij moet verwachten bij zo'n dienst en verkoos te cocoonen ten paleize.

Volgens Buckingham Palace 'is er geen reden tot zorg'. De prins neemt elke dag zoals ie komt en doet waar hij zin in heeft. De Queen liet zich daarom vergezellen door prins Andrew.  

Kate, hertogin van Cambridge, sprankelde in feestelijk kerstrood van Catherine Walker in misschien wel een van haar leukste outfits van het jaar. Op zo'n grijze dag doet een beetje kleur wonderen. Ze heeft 'm overigens ook in groen, die droeg ze vorig jaar al eens. Erop de Oak Brooch, een eikenblad en erbij een hoed (het is meer een veredelde hoofdband) van Jane Taylor.

Autums Phillips (links, de schoondochter van prinses Anne) droeg groen in een afgrijselijk jas-met-een-matje-model, prinses Beatrice van York koos een jas van Claire Mischevani. Rechts Peter Phillips, de zoon van prinses Anne, met zijn dochters Isla en Savannah. Isla moet zo te zien nog een beetje in haar jas groeien, de schat.

Voor Jack Brooksbank, in oktober getrouwd met prinses Eugenie van York, was het de eerste kerst op Sandringham. Prinses Eugenie droeg een rode Andrew Gn. Rechts de Wessex'jes, aangevoerd door prins Edward (de jongste zoon van de Queen). Zo te zien is lady Louise inmiddels in lengte haar moeder gravin Sophie voorbij, terwijl die toch forse hakken droeg.

Langs de route van Sandringham House naar de kerk hadden zich duizenden mensen verzameld, om een glimp van de Festive Five op te vangen. Meghan, hertogin van Sussex, koos voor kekke laarzen onder een donkerblauw ensemble en een tasje van Victoria Beckham. Zwanger en dan zulke hakken, dat is dedication

Voor Meghan was het haar tweede kerst bij de Windsors, vorig jaar was ze als Royal Verloofde ook al aanwezig. Bij de walkabout bleek dat Harry en zij nog altijd lekker klef zijn. Gotta love 'm! 

De familie viert kerst volgens een strak schema op Sandringham, improviseren is er niet bij.

En zoals wij op Twitter een satirische koning Willem-Alexander en prinses Beatrix hebben, zo is Engeland gezegend met een hilarische faux Queen die alles zegt wat de echte niet kan zeggen. 

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws