Prinses Anne laat de jonkies werkschuw lijken

De Princess Royal is bazig en een tikje bot, maar lekker aanpakken kan ze wel.

Lees ook

Voor het derde jaar achter elkaar is prinses Anne (68) de hardst werkende royal van de Windsors, waarbij de verrichtingen van de jongere generatie verbleken.

De enige dochter van koningin Elizabeth was 180 dagen in touw voor de monarchie, waarbij ze talloze zaken opende, naar Chili vloog en op vele plekken welwillend knikte.

Samen met haar broers Charles, Andrew en Edward was haar generatie 675 dagen druk als fulltime royal. Bij  prins William bleef de teller op 120 dagen met officiële zaken steken, zelfs zijn 92-jarige grootmoeder de Queen kwam daar nog overheen. Prins Harry bleef ook wat achter, met iets meer dan negentig dagen als royal werken, op een heel jaar.

Meghan, hertogin van Sussex, komt in de zeven maanden sinds ze toetrad tot de koninklijke familie op net geen vijftig dagen met werkbezoeken.

De hertogin van Cambridge beviel in april van haar derde kind, maar zag ondanks een schier eindeloos bevallingsverlof toch nog kans iets meer dan vijftig dagen af te hameren.

Volgend voorjaar bevalt hertogin Meghan van haar eerste kind, waar uiteraard ook een verlof aan vastzit, van de anderen van haar lichting zal dan toch aanzienlijk meer inspanning worden verwacht.

 

Foto's © The Royal Family, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook