Prinses Tessy komt er bekaaid af in scheiding

Prins Louis wordt op zijn 32ste nog helemaal onderhouden door zijn ouders. Man up, Hoogheid!

Lees ook

Het moet de Luxemburgse royals worden nagegeven: ze schermen hun fortuin grondig af en het lijkt erop dat ze daar in de scheiding van prins Louis en Tessy van Luxemburg een béétje in zijn doorgeslagen.

Louis en Tessy trouwden in 2006, zijn ouders van prins Gabriel (12) en prins Noah (11)  en liggen sinds de zomer van 2016 in scheiding. Er is intussen eindeloos gesteggeld over de financiën, Tessy werd weggezet als golddigger en uit de rechtszaak bleek dat Tessy en Louis toch wat andere ideeën over hun lifestyle hadden.

Tessy noemde hun leven toen ze getrouwd waren 'luxueus', met vakanties in villa's van de familie in Europa waar ze kosteloos mochten verblijven en dankzij personeel niets hoefden te doen. "Er werden huizen voor ons gekocht waar we wilden wonen en we kwamen nooit tekort," aldus de prinses, die ondanks eerdere berichten haar titel lijkt te mogen houden. "Paspoorten, rijbewijzen, ziektekostenverzekeringen en medische afspraken werden voor ons georganiseerd en betaald, net als de auto naar het vliegveld en upgrades voor vluchten."

Louis noemde dit leven bij de rechter "relatief bescheiden". Hij meldde bovendien dat de geldkraan dicht dreigde te gaan, dat hij moeite had om werk te vinden en dat zijn consultancy nog niet erg van de grond kwam: "Het gebruik en de huidige verwachting in mijn familie is dat leden, afgezien van oud-groothertog Jean, de groothertog en de kroonprins, financieel zelfstandig moeten zijn. Van mij wordt verwacht dat ik zelf geld verdien en daarvan leef, wat ik ook van plan ben."

Dat de prins, hier met zijn zus prinses Alexandra, nu krap bij kas zou zitten, moet met een korreltje zout worden genomen: de prins heeft zijn brevet als helikopterpiloot burgerluchtvaart, een BA in Communicatie en een Masters in Psychologie, met een droomnetwerk bij de hand moet daar toch een baan mee te vinden zijn?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Theresa (@tessy_from_luxembourg) op

Tessy vroeg oorspronkelijk 1,6 miljoen euro om een nieuw huis en een auto voor haar en haar zonen te kunnen kopen. Dat was op zich voor deze kringen al niet exorbitant, maar Louis' tegenbod was lachwekkend: 3370 euro per kind per jaar en ze mocht hun oude auto houden. In de slepende rechtszaak legde ze de lat al een stuk lager om Louis tegemoet te komen: ze vroeg om 'een huis om in te kunnen wonen en alimentatie voor haar en haar zonen'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Theresa (@tessy_from_luxembourg) op

Louis komt er in ieder geval financieel goed vanaf, het enige wat Tessy heeft 'gewonnen' is het recht om nog zes maanden in hun huis te blijven wonen. Dat huis is overigens geen paleis, Louis en zij woonden in een achterafstraatje van Kensington, in een heel gewone tussenwoning met een tuintje. Tessy doet veel werk voor de door haar opgerichte ngo Professors Without Borders, maar zegt daar geen salaris van te ontvangen. Daarnaast werkt ze, wel betaald, als Director of Vice Impact Emea Regions, volgens haar LinkedIn. 

Prins Louis gaat intussen vijf keer per jaar op vakantie op kosten van zijn ouders en krijgt – lekker volwassen – per keer nog 280 euro zakgeld mee. Hij woont gratis in een luxe flat van de familie (huishoudster, schoonmaakster, vaste lasten all-inclusive) in Parijs, maar kan zijn ex slechts 84 euro per week per kind betalen, omdat zijn ouders hem 'slechts' 39.318 pond per jaar betalen voor buitengewoon geringe inspanningen voor het groothertogdom.

Gezien het feit dat ze zelfs zijn ziektekostenverzekering betalen, hebben ze weinig fiducie in zijn eigen talenten voor budgetbeheer. Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa betalen ook het schoolgeld voor hun kleinzonen en hun ziektekostenverzekeringen. Eerder ontving Louis een voorschot op de erfenis van € 510.750 met uitzicht op 1 miljoen euro in de toekomst, al zegt hij daar, vermoedelijk ingefluisterd door de advocaat van de Nassau's, dat hij daar niet zeker van is. Kortom, het is een zegen dat Tessy zo'n assertieve hosselaar is, want van haar ex moet ze het niet hebben.

 

Foto's © ANP, Cour Grand-ducale, Getty Images, PPE Agency

Laatste nieuws

Zie ook