Hertogin Meghan, gemor en een muffe kerk

Niet alleen de familie Markle heeft een gepeperde mening over de hertogin van Sussex.

Nu er eenmaal gelekt wordt vanuit Buckingham Palace en Kensington Palace is er geen houden meer aan. Nieuwste roddel rond La Sussex: de luchtverfrisser-rel.

Arme Meghan, publicitair zit het haar even niet mee. Zo wordt Hare Koninklijke Hoogheid verweten dat ze zich 'moeilijk en autoritair' opstelt. Dat ze de Yoko Ono van de gebroeders Wales is en dat  William volgens Harry 'onvoldoende de rode loper zou hebben uitgerold' voor zijn vriendin, volgens die vriendin.

Verder wordt gesuggereerd dat Meghan de motor is achter het besluiten niet in Kensington Palace te gaan wonen en dat ze onmogelijk is om mee te werken. En dat ze als Bridezilla haar schoonzusje Kate, de hertogin van Cambridge, aan het huilen maakte. Dat blijkt niet de eerste  aanvaring te zijn geweest tussen de hertoginnen.

Kate zette volgens 'onberispelijke bronnen' eerder Meghan al op haar nummer toen die nogal bot en bruusk een staflid van de Cambridges ervan langs gaf. Kate greep in, zei dat dit onacceptabel was en dat het háár staf was en dat zij hen zou aanspreken, zou dat nodig zijn. Dat was de eerste aanvaring, ver voor de bruiloft van Harry en Meghan. Bij wie volgens de dezelfde bronnen de lat buitengewoon hoog ligt: "Ze is gewend aan Hollywood-normen." En daar zou het hof niet aan kunnen tippen. Oh dear.

Wat ons brengt bij de nieuwste roddel: Luchtverfrisser Gate. In haar hang naar perfectie (daar twijfelt inmiddels niemand meer aan) wilde Meghan luchtverfrissers in St. George's Chapel hebben voor haar bruiloft. Ze vond het er muf ruiken en wenste dat er 'geatomiseerd' zou worden met geparfumeerde sprays voor haar gasten arriveerden.

Buckingham Palace schijnt haar minzaam te hebben laten weten dat de geur niet vreemd is voor een gebouw uit de 15de eeuw. En dat royals sinds 1475, inclusief Hare Majesteit en de rest van de Windsors, er regelmatig naar de kerk gaan. Wat goed genoeg is voor de koninklijke familie, leek men ook wel goed genoeg voor de bruidsgasten. Kortom, de luchtverfrissers gingen niet door, maar het is wachten op het eerstvolgende lek en dat is nooit goed nieuws, in royal kringen.

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws