Beatrix op Bonaire: ‘Omhoog met die handjes!’

Zo spontaan zien we de prinses maar zelden.

Prinses Beatrix is voor een meerdaags werkbezoek op Bonaire en zo te zien is het er een vrolijke boel: de Koninklijke Hoogheid gooit er zelfs een dansje tegenaan

De prinses is op het eiland op uitnodiging van de Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA Bonaire). Dat is een non-gouvernementele organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de nationale parken op Bonaire.

STINAPA is lid van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), waarvan Prinses Beatrix beschermvrouwe is. En zo is dat kringetje dus weer rond.

Op Bonaire ging prinses Beatrix langs bij het hoofdkantoor van STINAPA. Daar liet ze zich bijpraten over het beheer en de bescherming van de natuurparken op Bonaire. Het gaat dan om het Nationale onderwaterpark Bonaire en het Washington Slagbaai Nationaal Park.

© RoyalBlogNL

Aansluitend bezocht Beatrix, als beschermvrouwe van het Nederlands Comité UNICEF, de Strea Briante School. Deze school is de winnaar van het eerste Caribisch UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Dit festival is in het leven geroepen om kinderen in Caribisch Nederland op actieve en creatieve manier bewust te maken van hun rechten. Hare Koninklijke Hoogheid voegde zich vrolijk tussen de kinderen en gelukkig stond royalty grootmeester Hans Jacobs klaar om dit dansje vast te leggen. Met stip in onze Top 10 van leukste momenten van 2018! 

 

Foto's © PPE Agency, Koninklijk Huis

Laatste nieuws