William en Kate organiseren twee kerstfeesten voor personeel

Niet alleen aan het personeel, maar ook aan de families wordt gedacht.

Lees ook

Prins William en hertogin Kate hebben een aantal feestelijke evenementen georganiseerd in Cyprus en Londen. Dit is niet voor de royals zelf, maar voor het personeel van de Koninklijke luchtmacht en hun familie.

LEES OOK: Kroonprins Charles vereeuwigt door Ralph Heimans

Het begint allemaal op 4 december, als het stel een feest houdt in Londen voor families die iemand moeten missen. Niet omdat diegene overleden is, maar omdat hij/zij een lid is van de luchtmacht van het Verenigd Koninkrijk en nu is ingezet in Cyprus. Kensington Palace laat weten dat William en Kate dit organiseren als erkenning voor de opofferingen die het personeel en hun gezinnen het hele jaar doen. Het gaat hierbij vooral om de periode tijdens de feestdagen wanneer ze elkaar helemaal niet zien.

Vermaak

Er is natuurlijk wel aan iedereen gedacht tijdens het evenement. Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken met bijvoorbeeld kerstsokken versieren in een stal, sneeuwbollen maken en kerstcrackers knutselen. Ook kunnen de families leuke foto's maken in een photobooth en gepersonaliseerde berichten opsturen naar hun geliefden op Cyprus via een aanwezige brievenbus.

Cyprus

De volgende dag vliegen William en Kate naar de thuisbasis van het personeel van de Koninklijke luchtmacht op Cyprus. Hier bevindt zich het ingezette personeel, hun families die hier eventueel wonen en wat leden van de lokale gemeenschap. Hier zullen ze o.a. een kerstreceptie houden en cadeautjes uitdelen aan het personeel die hun familieleden de vorige dag hebben gegeven. Een prachtig gebaar als je het ons vraagt!

BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook