De Sussex’jes doen een avondje theater

Wowza! Hertogin Meghan pakt even een vertrouwd rode lopermomentje.

Lees ook

Goed doen en ook eens goed lachen, de Royal Variety Performance is een van de favoriete events van de Windsors. De 2018 editie werd bijgewoond door Harry en Meghan.

Met de voorstelling wordt de kas gespekt van de Royal Variety Charity (RVC), een liefdadigheidsinstelling die al sinds 1912  theatermensen (zowel artiesten als mensen die in de coulissen werken) bijstaat met speciale bejaardentehuizen,verzorgingshuizen en een broodfonds. Koningin Elizabeth is beschermvrouw van de RVC.

Het gala wordt uitgezonden op tv en trekt gemiddeld zo'n 152 miljoen kijkers, het is de succesvolste en oudste entertainment-show ter wereld. Omdat de Queen tegenwoordig de voorkeur geeft aan een rustige avond thuis – 2012 was het laatste jaar dat ze zelf ging – wordt ze al een paar jaar vertegenwoordigd door haar familieleden. Dit jaar zijn dat prins Harry en Meghan, de hertogin van Sussex.

Harry was er in 2015 al eens bij, voor hertogin Meghan is het de eerste keer. Ze droeg Safiyaa London met een jaren negentig-vibe voor haar RVC-debuut: blote schouders on top, sleepje in the back, that's our girl! 

Het orgineel van de top is strapless, maar als royal neem je daar geen enkel risico mee, zeker niet bij een lange zit. Het rechthoekige tasje is vermoedelijk van Olga Berg.

En kijk eens hoe lekker Meghan haar fans in de gaten houdt #lief! Het gebruik en nut van een hofdame lijkt ze ook al aardig door te hebben.

Zo zag dat er van de andere kant uit.

En dit is ronduit knap: zwanger en op hoge hakken soepel door de knieën gaan voor een bloemenmeisje. Om héél eerlijk te zijn zag de hele entrée er vooral uit alsof een beetje vaag type met een rode baard met zijn buitengewoon knappe en charismatische vrouw meemocht. 

Rond de show is er altijd even een meet & greet met de artiesten. Zo vond de Queen Mum (de moeder van koningin Elizabeth) het in haar tijd enig om The Supremes eens te ontmoeten…

…en Elizabeth, hier met Arthur Askey, zelf vond het ook altijd wel een vrolijke 'bonte avond op niveau'. 

Prins Charles drukte Lady Gaga al eens de hand…

…en William probeerde de leden van One Direction uit elkaar te houden.

Kate had daar geen moeite mee, die kende ze bij naam #fan.

William en Kate (destijds zwanger van Louis en bekaf) handelden het vorig jaar efficiënt af. William zei: "Als jij hier begint, begin ik daar en zijn we binnen tien minuten klaar."

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook