Plaatje Praatje: De Oscar-selfie met elf A-listers

En het was niet eens gepland.

In elke Beau Monde het verhaal achter een iconische foto. Dit keer één van de meest gedenkwaardige Oscar-kiekjes ooit, gemaakt door Bradley Cooper, in 2014.

Tekst CHARISSA GOLDAPPLE

LEES OOK: 'Brad Pitt wil geen beroemde vrouwen meer'

De Oscar-selfie met 11 A-listers (en één A-lister broertje…) werd 3.351.353 keer geretweet, een recordaantal. Een super spontaan tafereeltje… dat was opgezet door Samsung.

Iphone VS Samsung

Voorafgaand aan de Oscars bedacht presentatrice Ellen DeGeneres met haar creatieve team dat het leuk zou zijn om die avond een selfie te maken met de zaal op de achtergrond. Misschien een kiekje met Meryl Streep? Hoofdsponsor van de show, Samsung, wilde niet dat Ellen dat met haar eigen, favoriete IPhone zou doen en stond erop dat ze een Samsung zou gebruiken. Ellen ging akkoord, zocht een kek modelletje uit en oefende er eindeloos mee.

Met zijn allen

Toen het moment daar was, wilde echter niet alleen Meryl Streep op de foto. Ook Jared Leto, Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Bradley Cooper, Brad Pitt, Angelina Jolie, Lupita Nyong’O en haar broertje Peter sprongen op. Omdat hij langere armen heeft, nam Bradley de mobiel van Ellen over. Ze keek wat panisch, omdat ze niet zeker wist of hij wel met die Samsung overweg kon. Het pakte goed uit. Het werd de meest iconische selfie ever! Eentje die het internet lam legde. (Twitter was tijdelijk uit de lucht. #oeps)

PS.

In 2017 werd het re-tweet record van Ellen verbroken door Carter Wilkerson. Hij streefde naar 18 miljoen retweets om zo een jaar lang gratis kipnuggets van Wendy’s te krijgen. Hij behaalde er ‘slechts’ 3.524.889 maar kreeg toch een jaarabonnement op zijn favo snack.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The best moment everrrr #oscarselfie2014

Een bericht gedeeld door vm.inspiration (@vm.inspiration) op

Laatste nieuws