Shocking: hertogin Meghan’s PA stapt nu al op

Something is rotten in the House of Sussex.

Lees ook

Zijn het roddels of rommelt het bij de Sussex'jes? De vertrouweling van hertogin Meghan heeft na een half jaar al haar ontslag genomen.

Het drupt-drupt-drupt maar nare berichtjes uit Kensington Palace. Eerst kwam het nieuws dat de hertog van Cambridge en de hertog van Sussex elk verder willen met een eigen Royal Huishouden en eigen woordvoering.

Het druist een beetje in tegen het idee dat de jongere lichting er eensgezind de schouders onder moet zetten en het bevreemdde iedereen die ze kent, omdat William en Harry als broers buitengewoon close zijn. Veeg teken: in de documentaire over hun vader leek Harry wat gespannen en niet helemaal zoals we hem de laatste jaren hebben leren kennen.

Toen was er het Tiara Relletje naar aanleiding van de expositie over de bruiloft van Harry en Meghan. Meghan zou haar zinnen op een exemplaar met smaragden hebben gezet, de Queen vond dat geen goed idee omdat niet precies duidelijk was waar de stenen vandaan kwamen.

Het vermoeden was dat ze afkomstig waren uit Rusland en in deze gelederen ligt zulks diplomatiek gevoelig. Harry geïrriteerd, die liep destijds toch al op eieren door all things Royal Wedding: "What Meghan wants, Meghan gets!"

Wat hem een gedecideerd standje van zijn oma opleverde: ze waarschuwde hem over de 'lastige houding' van zijn verloofde met betrekking tot de tiara die ze mocht lenen: "Meghan kan niet zomaar alles krijgen waar ze haar zinnen op heeft gezet." De boodschap van de Queen was "dat Meghan goed moest nadenken hoe ze tegen het personeel spreekt en moest oppassen dat ze het familieprotocol volgde," zo meldt de Express.  

En nu is haar PA Melissa van het ene moment op het andere opgestapt, zes maanden na de bruiloft. Tot verbazing van insiders, want Royal PA zijn is een prestigebaan. Kate was bijvoorbeeld zo close met haar PA Rebecca Deacon dat ze regelde dat die in St James's Palace mocht trouwen, wat eigenlijk alleen royals mogen. Eerder vertrok ook al Edward Lane Fox, de privésecretaris van Harry. En ook zijn opvolger Samantha Cohen vertrekt, al zou dat al eerder zo afgesproken zijn. Hoe dan ook, opmerkelijk groot verloop in korte tijd voor een organisatie die van stabiliteit houdt.

Kensington Palace heeft het vertrek van de PA (die in de aanloop naar het huwelijk haar handen alleen al vol had aan de Markles) inmiddels bevestigd: "Melissa is zeer getalenteerd en speelde een kernrol in het succes van de Royal Wedding. Ze zal gemist worden door iedereen in de Royal Household." Voor wie een beetje Royal Lingo spreekt: er is een fikse aanvaring geweest en Melissa is met opgeheven hoofd vertrokken.

Royal biograaf Robert Jobson schreef in 'Charles at Seventy' al dat 'Meghans huwelijksvoorbereidingen zo stressvol waren dat Harry driftig en ruzieachtig met het personeel omging, compleet met stemverheffing.

Meghan's voormalige agent Gina Nelthorpe-Cowne omschrijft haar ex-cliënt als "uniek in haar vastberadenheid om te slagen. Meghan was genadeloos met de tijd en aandacht die ze aan iets of iemand wilde besteden en met haar prioriteiten." Gina zegt ook dat Markle 'kieskeurig' was, niet alleen waar het haar kleding betrof, maar ook wat betreft collega's. Iemand die niet haar visie deelde, schoof ze meteen aan de kant: "Meghan kijkt graag vooruit."

Is het fair de hertogin van Sussex af te schilderen als een al te ambitieuze mevrouw die de dienst wil uitmaken en zich makkelijk van mensen afkeert? Als familieleden, kennissen, voormalige vrienden, haar ex en haar ex agent los van elkaar zeggen dat ze iemand is die makkelijk radicaal met mensen kapt 'die niet in haar strategie passen', dan kan het haast niet anders dan dat daar een bron van waarheid in zit.

De drup-drup-drup-kritiek hoort echter ook bij deze fase van het royal zijn. Prinses Diana, hertogin Sarah, gravin Sophie, hertogin Kate, ze hebben allemaal te maken gehad met de moment dat de honeymoon met de media en het hof voorbij was en er kritischer werd gekeken naar de dames in kwestie. Het afgelopen half jaar was nog maar het begin, nu wordt het pas écht interessant, hoe de hertogin van Sussex zich zal ontwikkelen.

Lees ook: 'Thomas Markle: 'Meghan is een kille meid met kapsones''  

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook