Popjes van Bourbon krijgen Orde, niemand weet waarom

Voor twee uiterst vage prinsesjes, leiden Carolina en Chiara wel een uiterst glamoureus leven.

Lees ook

Niets verbijsterd zo als het bizarre bestaan van de popjes prinsessen Bourbon-Twee Siciliën. In de categorie 'Gebakken Lucht' hebben Maria Carolina (15) en Maria Chiara (13) weer eens een Orde gekregen.

Hun vader, zelfverklaarde Zijne Koninklijke Hoogheid prins Charles van Bourbon-Twee Siciliën, vereerde zijn dochters met het 'Dame Grand Cross of Justice of the Sacred Military Constantinian Order of Saint George' tijdens een heilige mis in de San Francesco de Paola kerk in Napoli.

De reden is schimmig: de meisjes vallen niet op door specifieke talenten of academische prestaties. Ze gaan niet naar school, maar krijgen thuis onderwijs en 'genieten van de school van het leven'. As you do.  Wat leerden ze daar de afgelopen weken zoals? Nou, vooral hoe je lekker veel aandacht krijgt.

De 20ste huwelijksverjaardag van hun ouders Charles en Camilla werd groots gevierd…

…samen met het 25ste jubileum van de Neo-Bourbon beweging, wat dat dan ook mag zijn. De prinsessen zaten uiteraard pontificaal front-row.

Ze keerden terug naar Saint Tropez om daar op de Monaco Yacht Show nog een tweede tochtje met een amfibievoertuig (vaartuig?) te maken.

Elk fotomomentje is tenslotte meegenomen.

En dit is volgens de dames Bourbon-Twee Siciliën 'quality time'.

Het gezelschap wipte ook nog even aan in New York om daar in Little Italy The Church of the Most Precious Blood te bezoeken. Ze brandden er een kaarsje bij de Heilige Gennaro en herdachten het verleden van de Italiaanse gemeenschap in de Verenigde Staten. De plaatselijke gemeenschap leek niet echt een duidelijk idee te hebben wie ze waren en wat ze er kwamen doen, maar als vage Italiaanse / Spaanse / whatever royals is elk Italiaans momentje meegenomen.

De prinsessen, niet gehinderd door enige expressie, tutten zich op 'in een Dolce & Gabbana look om het succes van Milano Fashion Week te vieren'. Of Stefano en Dolce hier van op de hoogte waren is onbekend, maar het lijkt ons een openlijke sollicitatie om te worden toegevoegd aan het legertje socialites dat al voor D&G over de catwalk zwikt.

Camilla, Carolina en Chiara bezochten een tikje overdressed de 'blauwe loper' van het Filmfestival van Venetië, de vrouw in het wit is kunstenaar Maria Cristina Finucci. Het moet een educatief milieumomentje voor de popjes voorstellen, maar het bleek toch vooral een ben-ik-in-beeld-momentje te zijn.

En in hun Château Saint Tropez ontvingen ze Chopards opperhoofd Caroline Scheufele voor een exclusief partijtje. Wat we er ook allemaal van mogen vinden, de sprookjesfactor in het leven van de popjes van Bourbon-Twee Siciliën overschrijdt die van prinsessen met meer standing ruimschoots, dat moet Camilla & Co worden nagegeven. 

Lees ook: Zijn de Bourbon-Twee Siciliën meisjes de meest mediageile prinsessen ooit?

 

Foto's © PPE Agency, Real Casa di Borbone

Laatste nieuws

Zie ook