Prins William benoemt Emma Thompson tot Dame

Nee Emma, je mag de hertog van Cambridge niet zomaar zoenen.

Lees ook

Prins William heeft actrice en schrijver Emma Thompson benoemd tot Dame Commander of the British Empire. De kersverse Dame liet onmiddellijk weten van alles te zijn, behalve een dame.

LEES OOK: Conchita Wurst groot fan van koningin Máxima

Dat was ook wel te zien aan haar outfit: ze droeg een groen pak van Stella McCartney met comfy witte sneakers naar de ceremonie in Buckingham Palace. "Ik heb ontzettend met hem staan gniffelen," zegt ze over het moment dat hij haar tot Dame benoemde. "Ik hou zielsveel van prins William, ik ken hem al van kleins af aan en we stonden zachtjes met elkaar te grinniken. Ik zei: 'Ik mag je zeker geen kus geven?' en hij zei: 'Nee, niet doen!'

"Je moet bij zo'n gelegenheid natuurlijk formeler zijn, maar hij ziet er geweldig uit en doet het fantastisch. Hij zei: 'Vandaag gaat het niet over mij, maar over jou.' Het is allemaal enig omdat ik altijd dol op de jongens ben geweest en al jaren correspondeer met hun vader. It's a very lovely feeling."

Emma, hier met echtgenoot Greg Wise, vindt het een mirakel dat ze een lintje heeft gekregen: "Ik ben politiek zeer uitgesproken, feminist en  mensenrechtenactivist, dus mooi dat ze dit toch doen, want het establishment heeft mensen nodig die dit soort dingen ter sprake kunnen brengen."

Emma, hier met haar kinderen Tindy Agaba en Gaia Wise (rechts) hoopt haar titel als Dame in te kunnen zetten om meer aandacht te genereren voor 'vakantiehonger'. Kinderen eten in Engeland tussen de middag op school, arme kinderen missen tijdens de vakanties die maaltijd zodat ze hongerig zijn. "Dit is een erg rijk land met honderdduizenden kinderen die niet genoeg te eten hebben," zegt ze. "Het spijt me, maar dat kan gewoon niet. Ik kan er niet met mijn hoofd bij dat het geen prioriteit heeft. Er zijn kinderen die op school smeken om de kliekjes, te afschuwelijk voor woorden." Dame Emma on the case, zoveel is duidelijk.

Foto's  © ANP, PA Images

Laatste nieuws

Zie ook