Lady Louise & het Nieuwe Netjes

Wie is toch die anti-puber van de Windsors?

Vijftien wordt ze vandaag, Lady Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor, kleindochter van de Queen, dochter van prins Edward en gravin Sophie, ook bekend als de Wessex'jes. En ze is best een bijzondere tiener.

Waar in andere koningshuizen wordt gepuberd, uren in de badkamer worden doorgebracht en veelvuldig met de ogen wordt gerold, lijkt Louise de rust zelve. Misschien dat ze op snoeiharde EDM door Bagshot Park stuitert en stiekem lijm snuift achter de stallen, we weten het niet. Maar het heeft er toch alles van weg dat de twaalfde in lijn van de troonopvolging een kalme, rustige tiener is die niet zo de behoefte voelt om zich af te zetten.

Louise is een paardenmeisje dat rijdt en aan drafsport doet, ze tennist en is een dagleerling op St. Mary's School in Ascot, een topschool in de buurt. Onder de alumni prinses Caroline van Hannover en Monaco en verre familie zoals lady Marina Windsor en lady Amelia Windsor. Ook lady Margarita Armstrong-Jones (nichtje van de Queen) zit erop, één jaar hoger. Ze draagt het schooluniform en ook privé ziet ze er standaard Keurig Netjes uit. Wat doet ze zoal?  

Nou, vooral veel 'en famille', zoals kerst vieren op Sandringham. Met de onvermijdelijke wandeling naar de kerk. Ditmaal liep Louise vrij relaxed naast haar opa, prins Philip, omdat alle ogen waren gericht op Royal Verloofde Meghan achter hen.

In april ging lady Louise mee naar de paasdienst met de familie, opeens met een hakje en een hoedje. Niet wat je verwacht bij een tiener, maar wel gepast voor de gelegenheid.

Louise was uitgenodigd voor het avondgala ter ere van haar oma, ook al een heel volwassen uitje met de hele familie. Ze is erg close met haar oma: niet alleen lijkt ze uiterlijk behoorlijk op haar, Lou heeft ook haar plichtsbesef meegekregen. Omdat ze redelijk ver van de kern-Windsors staat, zal ze haar eigen leven kunnen leiden, maar ze doet nu al op bescheiden schaal en eigen initiatief vrijwilligerswerk.  

In mei was ze uiteraard van de partij bij het huwelijk van haar oom prins Harry en Meghan Markle. Kan het flitsender? Absoluut. Maar hoe verfrissend is het, in een tijd duckface-selfies en sexy filters een veertienjarige gewoon veertien te zien zijn?

In juni zat ze bij haar nichtjes prinses Beatrice en Eugenie van York in de koets bij Trooping The Colour, sereen in donkerblauw.

Regelmatig vergezelt Louise haar moeder bij werkbezoeken. Zo zijn ze bijna altijd samen bij padvinderdingen en was ze in augustus bij een bezoek aan een organisatie die zeillessen regelt.

Lou stond zelf ook nog even aan het roer en cooler dan deze zonnebril wordt het bij haar niet.

In oktober had ze bij het huwelijk van haar nichtje prinses Eugenie als opperbruidsmeisje de taak al het bruidsgrut de kerk in te krijgen…

…en beleefde ze haar eerste Marilynmomentje. Oma had nog zó gezegd: 'Altijd een royal loodveter in de zoom, kind.'

Ze zat er wel even mee, maar gelukkig waren Autumn, Mike en nicht Zara er om haar gerust te stellen.

En verder? Nou, elk weekend iets als dit, dus.

En rijden met haar vader, mét een keurig haarnetje. Enid Blyton zou er zó een serie van kunnen maken. 

 

Foto's © BSR Agency / Getty Images / ANP

Laatste nieuws