Pippa bevallen, hertogin Kate is tante!

Het is een week vol babynieuws!

Lees ook

Maandagmiddag de Lindo Wing in, dinsdagmiddag eruit – maar dan zonder het circus dat haar zus al drie keer meemaakt: Pippa en James hebben een jongetje!

Vrijdag was Pippa Matthews-Middleton, de zus van hertogin Kate, nog op hoge hakken in een Emelia Wickstead aanwezig op de bruiloft van prinses Eugenie en Jack Brooksbank. Toen was al wel duidelijk dat ze hoogzwanger was en dat het niet heel lang meer zou duren. Ze is gistermiddag om twee minuten voor drie bevallen van een zoontje. "Moeder en kind maken het goed," aldus een woordvoerder van de Matthews-Middletons. Naar eigen zeggen gebruikte Pippa meditatie om de laatste weken 'zo zen mogelijk' door te brengen.

"Nu de laatste maand bijna is aangeboren en de buik elke dag trotser vooruit steekt, wordt bewegen beslist ongemakkelijker," schreef ze ruim een maand geleden in haar Waitrose-column. "Ik merk dat mijn rug en middenrif pijn beginnen te doen en ongemakkelijk aanvoelen. De transformaties die mijn lichaam nu doormaakt als voorbereiding voor de bevalling, betekenen dat de diepe slaap en het babybubbeleffect zijn verdwenen. De realiteit dringt eindelijk door. Misschien is dit de manier van het lichaam om je in te stellen op wat komen gaat."

Maandag checkte Pippa (35) samen met haar man James Matthews en twee vrij bescheiden tassen (een weekendtas en een luiertas) in bij de Lindo Wing, de privékraamafdeling van het St Mary's Hospital in Paddington. Dat is hetzelfde ziekenhuis waar de hertogin van Cambridge is bevallen van prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Kensington Palace liet weten "dat de hertog en hertogin van Cambridge heel blij zijn voor James en Pippa." De baby is het eerste directe neefje voor de Cambridge'jes, maar de tweede is al in de maak: hertogin Meghan hoopt volgend voorjaar te bevallen van Baby Sussex.  

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook