Hoe kent prinses Eugenie toch zoveel celebs?

Eugenie trouwde in het bijzijn van 850 beste vrienden van... haar moedertje.

Lees ook

Naomi Campbell, Kate Moss, Demi Moore, Ricky Martin – hoe komt de prinses van York toch aan zoveel beroemde vrienden?  

Met Robbie Williams' dochter als bruidskindje en Demi Moore als enthousiaste gast uit Hollywood was het celebritygehalte van het huwelijk van prinses Eugenie en Jack Brooksbank enorm. Hoe kent een low profile prinses die in de kunstwereld werkt zoveel bekende mensen?

Robbie & Ayda

De sleutel tot het gezelschap is Eugenie's moeder Sarah Ferguson, jetsetter en netwerker extra-ordinaire, met uitstekende contacten in Verbier, Sardinië en St.Tropez. Zij was degene die Robbie Williams en zijn vrouw Ayda in 2011 aan Eugenie voorstelde. Sarah leerde hen kennen tijdens een Caribische vakantie op het jacht van Phones 4U tycoon John Caudwell.

Ellie

Entertainer Ellie Goulding (rechts) maakt deel uit van de inner circle van de jongere Windsors. Ze trad op het huwelijksfeest van de Cambridge'jes op, is close met prins Harry en kent Eugenie en Jack al jaren. Eugenie stelde Ellie vermoedelijk voor aan haar huidige verloofde Caspar Jopling. Caspar is de neef van kunsthandelaar Jay Jopling die een investeerder is van Paddle8, het online veilinghuis waar Eugenie van 2014 tot 2015 voor werkte.

Cara & Poppy

Zussen Cara (hoge hoed) en Poppy Delevingne (blauwe hoed) zijn vooral vriendinnen van Eugenie's zus prinses Beatrice en hun moeders Pandora en Sarah zijn ook weer goed bevriend: die gingen samen naar school. Cara en Poppy gaan vaak naar dezelfde feestjes als Eugenie, ze groeiden voor een deel samen op.

James

James Blunt maakt ook al jaren deel uit van de scène van de jongere Windsors. Het helpt dat hij als militair zijn land heeft gediend, het helpt ook dat hij is getrouwd met lady Sofia Wellesley, dochter van lord John Henry Wellesley, kleindochter van de 8ste hertog van Wellington. Blunt leerde Eugenie in 2009 kennen in een club op Ibiza waar ze op vakantie was met wederzijdse vriendin Jade Jagger die ook weer bevriend is met Fergie. Ons kent ons!

Kate en Liv   

Kate Moss (noppenpakje, rechts haar dochter Lila) is een vriendin van Sarah Ferguson, met een gezamenlijke liefde voor vakanties en feestjes aan de Riviera. In de winter: St Moritz en Verbier. Prinses Eugenie is een kennis van Kate's lover, graaf Nikolai von Bismarck.  Actrice Liv Tyler (links) behoort tot de vriendenkring via Poppy en Cara en Kate Moss, ze wonen allemaal in de omgeving van Primrose Hill in Londen.

Naomi

Naomi Campbell is eveneens een vriendin van Fergie, ze treffen elkaar al jaren op onder andere Sardinië. En Beatrice en Sarah hebben wel eens in de modeshow van Naomi's Fashion For Relief fundraiser gelopen.   

Tracey

Kunstenaar Tracey Emin is close met Eugenie die ze in 2013 leerde kennen toen ze allebei als expats in New York woonden en zich in de kunstscène begaven. Eugenie is ondanks het leeftijdsverschil van 27 jaar vrij close met haar. Ze komen op elkaars verjaardag en Eugenie noemt Tracey 'mijn beschermengel'.

Demi

Demi Moore was de grote verrassingsact onder de bruidsgasten. Ze is al zo'n tien jaar bevriend met Sarah die ze leerde kennen via wederzijdse kennis Sharon Osbourne in 2004. Eugenie kent haar zijdelings uit de tijd dat haar zus Beatrice nog met Dave Clark ging. Dave is close met Ashton Kutcher, de ex van Demi.

Ricky

De komst van Ricky Martin had ook niemand zien aankomen, hij leerde Eugenie nog maar kort geleden kennen op een feestje van Art Basel in 2017.

Holly I

Popster Holly Valance is bevriend met de Yorks omdat haar man, miljardair Nick Candy, bevriend is met Fergie.  Ze duiken vaak op dezelfde feestjes op als Eugenie en Jack.

Cressida

Eugenie is al jaren bevriend met Cressida Bonas en was degene die haar in 2012 voorstelde aan haar neef prins Harry, wat een tijdje royal verkering opleverde, maar niet beklijfde.

Stephen  

Stephen Fry (rechts)  en zijn man Elliott Smith, zijn vrienden van de moeder van de bruid die zeer regelmatig met hen wordt gespot op dinertjes en feestjes.

Jimmy

Komiek Jimmy Carr is vooral bevriend met Beatrice en vierde zelf vakantie met haar in St Bart in 2015. De prinses wordt vaak met hem en zijn vrouw Karoline Copping gespot tijdens etentjes in Londen.

Pixie

Pixie Geldof kwam met haar man George Barnett, drummer van These New Puritans, naar de bruiloft. Zij kent Eugenie uit het socialitecircuit (en een beetje uit het nachtleven) van Londen.

Holly II

Holly Branson is de dochter van Richard 'Virgin' Branson en is al jaren bevriend met de zusjes York. Ze doen veel goede doelen samen en vieren ook regelmatig samen vakantie. De vriendschap geldt ook voor Holly's broer Sam die is getrouwd met Isabella Calthorpe, halfzus van Eugenie's BFF Cressida.

Julian

'Downton Abbey' bedenker baron Julian Fellowes is al jaren bevriend met Fergie. Ze produceerden in 2009 samen 'The Young Victoria' waarin ook prinses Beatrice een figurantenrolletje had, als hofdame.

Dus toen prins Andrew opschepte dat het met 850 gasten zo'n grote bruiloft was omdat het paar zoveel vrienden had, bedoelde hij daar eigenlijk mee dat vooral Eugenie's moeder heel veel mensen kent en dat netwerk wilde trakteren op een uitnodiging voor een Royal Wedding. Zo kennen we de Hosselende Hertogin weer!  

 

Foto's © ANP, bron The Mirror

Laatste nieuws

Zie ook