Take That-zanger Gary Barlow open over doodgeboren dochtertje

Gary Barlow is in zijn autobiografie A Better Me bewust heel open over de dood van zijn dochtertje.

Lees ook

Gary Barlow is in zijn autobiografie A Better Me bewust heel open over de dood van zijn dochtertje.

LEES OOK: Actrice Sanne Vogel verliest ongeboren kindje

De Take That-zanger hoopt met zijn verhaal anderen een steuntje in de rug te geven, vertelde hij het publiek op het Cheltenham Literature Festival. Poppy kwam in 2012 dood ter wereld, een paar dagen voordat Gary's vrouw Dawn was uitgerekend.

Pijn

"Er wordt niet veel over gesproken", zei Gary over het onderwerp doodgeboren kinderen. "Mensen zeggen dingen als: je hebt drie andere kinderen. Ze begrijpen de pijn niet, en dat maakt het nog pijnlijker." Gary en Dawn, die haar man hielp zijn levensverhaal op papier te zetten, hopen anderen die ook een kind verliezen te kunnen helpen. "Dit voelde als het juiste om te doen."

Hoewel het goed voelde, twijfelde Gary lang of hij Poppy's verhaal op moest nemen in zijn boek. Ook kostte het hem moeite het goed op te schrijven, Gary begon drie keer opnieuw. "De eerste keer was ik zeer onnauwkeurig, ik schreef het vanuit mijn herinneringen. Dus ik heb de laatste versie samen met Dawn geschreven."

Rouwen

Gary vertelde het publiek over de dag dat Poppy geboren werd. "Ik zag er enorm tegenop, maar het was geweldig. We hebben een ongelooflijk uur met onze dochter door kunnen brengen." Terug thuis, "in een heel leeg huis", begon het stel de uitvaart te plannen.

De zanger zei ook waarschijnlijk nooit over het verlies van Poppy heen te komen. "Ik kon niet meteen rouwen, want ik wilde voor Dawn zorgen omdat we nog drie kinderen hebben. Iedereen zorgde voor Dawn, we probeerden er voor haar te zijn. Ik denk niet dat we hier ooit overheen komen, zeker zij niet."

BRON: BUZZ E, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook