Nieuwe details over Eugenie’s Royal Wedding!

Huh, er blijkt zomaar een Nederlands tintje aan te zitten.

Lees ook

Een stevige bruidstaart, iets met Nijmegen, Andrea Bocelli én een aartsbisschop met exotische wortels – het wordt een dolle royal wedding vrijdag. Meghan en Harry, move over! 

Wat is er inmiddels bekend? De aartsbisschop van York, John Sentamu, heeft een speciaal gebed geschreven voor de huwelijksceremonie, die zal worden geleid door David Connor, de huispriester van Windsor Castle.

Leden van het Royal Philharmonic Orchestra (toe maar) zullen de muziek verzorgen. Andrea Bocelli zal tijdens de dienst twee keer een mopje zingen.

Loftrompetters van de Band of the Household Cavalry spelen tijdens de dienst.

Als het bruidspaar naar buiten komt staan daar leden van de Nijmegen Company Grenadier Guards te trompetteren. Prins Andrew is kolonel van deze Guards.

Bij het wegrijden van de koets voor de rondrit door Windsor worden Jack en Eugenie begeleid door doedelzakspelers van het tweede Battalion the Royal Regiment of Scotland. Jack's opa Jack Coke was officier bij dit regiment.

Sophie Cabot neemt de bruidstaart voor haar rekening. In dit geval niks geen vlierbloesem en ander hip gedoe, maar een stevige red velvet met chocolade 'in de rijke kleuren van de herfst' die zal worden versierd met suikerwerk in de vorm van klimop. Dit plantje lijkt het thema te worden van het stel: het staat ook op de huwelijkssouvenirs. Hier zie je eerdere bruidstaarten die Cabot maakte, om een idee te geven van haar werk.

Het stel leerde Sophie kennen dankzij de speciale koekjes die ze maakte voor het [email protected] programma van prins Andrew. 

Camilla, hertogin van Cornwall, zal er niet bij zijn. De agenda's van royals liggen meestal al ruim een jaar van te voren vast en ze wil zich aan een eerdere afspraak houden. In plaats van een trouwpartij uitzitten, is ze in Schotland om daar het Harvest Festival op een school te vieren "omdat ze de kinderen niet teleur wil stellen," aldus een bron binnen Clarence House.

Eugenie heeft er geen problemen mee, haar ouders, prins Andrew en Sarah Ferguson, proberen nog wel de hertogin over te halen, om het aantal prestigieuze royals op te krikken, ongetwijfeld. Vermoedelijk zal Camilla wel 's avonds bij het feest zijn, samen met haar echtgenoot prins Charles.

Ook de hertog van Kent laat deels verstek gaan. De 83-jarige neef van de Queen zal vermoedelijk wel bij de ceremonie zijn, maar niet bij de receptie en het feest. Hij geeft de voorkeur aan een diner in Grosvenor House. Zijn vrouw prinses Alexandra (links) zal waarschijnlijk wel haar opwachting maken voor het jawoord en de receptie, maar eveneens afzien van het avondfeest. 

 

Foto's © The Royal Family, ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook