Gezocht: Chef-kok Buckingham Palace

Dit is je kans om voor de Queen te koken.

Lees ook

Dit is de kans voor alle koks om als reizende kok aan de slag te gaan in Buckingham Palace en omstreken. Via de website zijn koks uit de hele wereld uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen in Engeland.  

LEES OOK: Callaloo: het nieuwe favo gerecht van de Queen

Als reizende chef-kok krijg je een grote verantwoordelijkheid. Je maakt namelijk, samen met het keukenteam, maaltijden voor Queen Elizabeth en de mensen waarmee ze op dat moment is. Als kok is je vaste werkplaats Buckingham Palace, maar wanneer de Queen een kok nodig heeft als ze op reis is, reis je met haar mee. Klinkt niet verkeerd, toch?

Eisen

Op de website van The Royal Household staan de eisen waar je aan moet voldoen om aangenomen te worden. Als kok is ervaring met catering op het hoogste niveau vereist. Verder heb je een ruime kennis van de Franse kookkunsten nodig en alles wat daarbij hoort. Als kok ga je samen met de chef-kok het keukenteam begeleiden en motiveren en ontwikkel je nieuwe menu's voor veel verschillende evenementen. Verder houd je de voorraden in het oog. In ruil voor deze baan krijg je tijdens het werk warme maaltijden, een bescheiden salaris en een gunstige pensioensregeling. En wanneer je eens een vrije dag wil kun je die best nemen, want je krijgt 33 vakantiedagen. Waar wacht je nog op?!

BRON: THE ROYAL HOUSEHOLD, BEELD: GETTY IMAGES

 

Laatste nieuws

Zie ook