Callaloo: het nieuwe favo gerecht van de Queen

Oh dear, als al die spinazie nu maar niet tussen het koninklijk gebit gaat zitten.

Lees ook

Het is pittig, het komt uit de Cariben en het is het nationale gerecht van… Sint Maarten!

Hare Majesteit koningin Elizabeth is kieskeurig als het aankomt op eten. Onder geen beding mag de royal kok knoflook gebruiken en ze heeft ook iets tegen zetmeel en tomatenpitjes. Een foodie is ze ook al niet: "Ze eet om in leven te blijven, in tegenstelling tot haar echtgenoot Philip die leeft voor eten," aldus voormalig royal chef-kok Darren McGrady.

Wat het extra opmerkelijk maakt dat een nieuwe pittige soep zo in de smaak viel, dat ie onmiddellijk vaker op het menu is gezet, zo blijkt uit de ITV documentaire 'Queen of the World'.

De soep wordt traditioneel bereid met callalooblad, zout varkensvlees, vers varkensvlees, kippenbouillon, okra, kool, uien, tijm en hete pepers. De oorspronkelijke bewoners van Sint Maarten maakten de soep al ver voor de komst van de Nederlanders en de Fransen. Callalooblad is lastig verkrijgbaar, maar kan worden vervangen door bladspinazie. Callaloo smaakt wat bitterder en nootachtig. In plaats van varkensvlees wordt de soep ook wel gemaakt met krab en/of garnalen.

 

Foto's © Getty Images, Shutterstock

Laatste nieuws

Zie ook