Noorse prins Sverre moppert over meidenvakantie

En de wifi was óók al niet om over te juichen...

Lees ook

Voor prins Sverre van Noorwegen (12) zijn de familievakanties waar zijn ouders en grootouders zo dol op zijn altijd even slikken, met zijn zus en drie nichtjes als gezelschap.

Net als bij de Oranjes telt de Noorse koninklijke familie veel meisjes. Sverre's zus prinses Ingrid Alexandra (14) natuurlijk. En prinses Märtha Louise kreeg drie dochters: Maud (15), Leah (13) en Emma (bijna 10). Sinds Märtha Louise is gescheiden, trekt ze aanzienlijk meer op met haar familie.

Voor Sverre betekende dat de afgelopen week cruisen met vier meiden op het royal jacht waarmee het gezelschap naar Spitsbergen voer. En niet dat hij zelf vies is van een selfie of een stuntje, maar de schier eindeloze stroom filmpjes van zijn nichtjes en zus werden hem uiteindelijk toch teveel. Hij verklaarde zijn hut tot 'boy cave' en ging er in zijn eentje gamen, wat qua wifi nogal tegenviel.

Het hoogtepunt van de reis was een bezoek aan het Svalbard Museum, een natuur- en cultuurhistorisch museum op Spitsbergen. Het soort uitje dat ouders en grootouders altijd verrukt vanwege het educatieve karakter. Maar misschien wat minder boeiend voor een jongeman van twaalf, die eigenlijk gewoon 'Deadpool' voor de 22ste keer wil zien. Kijk 'm eens genieten! 

Nichtje Emma vond het op haar beurt best gezellig met haar opa, koning Harald. 

En Maud en Ingrid Alexandra vermaakten zich ook opperbest. 

Die high-fiven zich gewoon door zo'n leermomentje heen…

…en gaan er nog even goed voor staan #strikeapose

Hoe dan ook, de prins sloeg zich manmoedig door de familievakantie en het geplaag van de meiden heen. Wel hoorde een museummedewerker in Longyearbyen hem tegen zijn vader Haakon brommen dat hij blij zou zijn als hij weer op school zou zitten, wat vrij tegennatuurlijk is voor Sverre. Lang hoeft hij niet meer te wachten: op 20 augustus beginnen de lessen weer.

 

Foto's © Kongehuset / Svalbard Museum

Laatste nieuws

Zie ook