Zó lucratief kan cashen op royal relaties zijn

Er wordt schande gesproken over Thomas en Samantha Markle, maar de Windsors zijn zelf geen haar beter als het aankomt op eens leuk cashen.

Lees ook

Er wordt al weken schande gesproken over de loslippigheid van Thomas Markle, de vader van hertogin Meghan, en zijn dochter Samantha. En toch is dit iets in de categorie 'pot, ketel, zwart'.

De Windsors zouden 'in shock' zijn omdat Thomas en Samantha Markle, de vader en halfzus van Meghan, zich laten betalen voor foto's en interviews. Chic is het niet, maar de paleiskramp die Buckingham Palace momenteel vertoont zal ook de schoonheidsprijs niet winnen. Feit is dat leden van de koninklijke familie zelf er ook niet vies van zijn om op een of andere manier iets te verdienen aan het royal aura. Wat schuift dat nog?

Prins Edward

Edward, de jongste zoon van de Queen, verkocht in de tijd dat hij nog productiebedrijf Ardent had tv-shows over de royals aan Amerikaanse zenders. De 'documentaires' waren niet veel soeps, maar de connecties en titel van de producer deden wonderen voor de verkoop. Dieptepuntje: hoewel het hof de media had gevraagd om prins William tijdens zijn studie op St Andrews met rust te laten, stuurde zijn oom Edward een filmploeg op hem af voor exclusieve beelden. Kassa!  

Gravin Sophie

Edwards vrouw gravin Sophie zat in het begin van haar leven als royal nog in de pr-business. Zij babbelde reuze indiscreet over haar schoonfamilie met sjeik Mazher Mahmood, die in werkelijkheid een undercoverreporter van News of the World was.

 

Een bericht gedeeld door PETRUS (@petruswills) op

Zowel Edward als Sophie zijn voor miljoenen (plus gebruik van het gigantische landgoed Bagshot Park voor het leven) afgekocht door de koninklijke familie. In ruil zijn ze fulltime royals geworden, met taken waarin ze niet al te veel schade kunnen aanrichten.  

Prins Andrew

Het derde kind van de Queen is notoir dol op buitenkansjes en dingen die zijn leven comfortabeler maken. Ooit was zijn bijnaam Airmiles Andy, omdat hij zich overal met de koninklijke heli naartoe liet chopperen, ook naar de golfbaan. Als 'economisch ambassadeur' maakte hij vele snoepreisjes zonder dat meetbaar was of dit extra handel voor volk en vaderland opleverde. Dieptepuntje was een Kazachstaanse oligarch die Andrews volkomen vervallen huis om onverklaarbare redenen voor 3 miljoen pond boven de marktwaarde kocht. Hmmm.

Sarah Ferguson

Prins Andrews ex Sarah Ferguson vocht in de scheiding voor het behoud van haar titel hertogin van York, in de wetenschap dat 'Sarah the Duchess' goud waard was. Zonder die titel zou ze nooit ruim een miljoen dollar hebben gekregen voor een Weight Watchers campagne…

…nog even afgezien van de vele, vele andere commerciële schnabbels (kinderboeken, camera's, blenders, krultangen) die haar financieel drijvend hebben gehouden. Iets wat een gewone gescheiden vrouw die 4,2 miljoen pond rood stond op haar 37ste vermoedelijk niet zou hebben binnengesleept.

Zara Tindall

Zara, de dochter van prinses Anne, heeft de maten noch de lengte noch de looks van een model. Dat ze een lucratief contract heeft met outdoormerk Musto is haar van harte gegund, maar als ze niet de kleindochter van de Queen was, zou het er nooit zijn gekomen. Ook dit is een gevalletje cashen waarbij de Windsors wél discreet wegkijken. 

 

Foto's © ANP, Getty Images, Duchess Discoveries, Musto, Wedgwood, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook