Maria Tailor: “Binnenkort komt mijn stalker vrij”

Maria Tailor doet samen met Beau Monde een boekje over haar leven na haar scheiding.

De sky was (soms zelfs letterlijk) de limit voor modemeisje Maria Tailor (34). Haar relatie met ondernemer Jeroen van den Berg (46) was gevuld met geluk, geld en glamour. Maar ook zo’n relatie kan kapot. Maria vertelt – in haar eigen woorden – over de breuk. “Ik liep als een verlaten vrouw over straat.”

tekst AGNES HOFMAN foto’s LISETTE LUBBERS kleding MARIA TAILOR

Maria Tailor (bekend van haar eigen kledingmerk en van programma’s ‘Modemeisjes’ en ‘Shopping queens VIPS’) ontmoette Jeroen van den Berg (gefortuneerd ondernemer, oprichter van Carlink, eigenaar van vele ondernemingen) in 2012. Twee jaar later zoenden ze voor het eerst (na een etentje met onder anderen Miley Cyrus), kregen een relatie en vervolgens twee kinderen. Samen verschenen ze in ‘Kerels met een kleintje’. Ze vlogen de hele wereld over en trokken veel op met dj Afrojack, een goede vriend van Jeroen. Begin dit jaar maakten ze bekend uit elkaar te zijn.

Gebroken gezin

"Nee, er was niet een moment waarop ik dacht: dit werkt zo niet langer. De verschillen tussen Jeroen en mij vielen me al langer op. ‘Willen we zo samen oud worden?’ vroegen we ons regelmatig af. Het was niet hoe ik een ideale relatie voor me zag. Maar ieder huisje heeft zijn kruisje. Misschien was dit mijn kruisje dacht ik. Zelf ben ik deels opgegroeid in pleeggezinnen, en ik wilde niets liever dan een warm nest voor onze kinderen. Hen niet laten opgroeien in een gebroken gezin, zoals ik. Dus ik bleef, ondanks dat we zo verschillend dachten over het leven. We konden de rust niet bij elkaar vinden. Ik wilde graag om zes uur ’s avonds samen thuis zijn. Samen met de kinderen eten en ze naar bed brengen. Maar dat lukte vaak niet. Het was geen onwil of opzet, maar ons leven was erg hectisch. Jeroen heeft het zakelijk vaak druk, dat is ook deels waar ik op ben gevallen. Op die hardwerkende, maar ook Bourgondische man. Wat waren we gek op elkaar! Binnen een half jaar was ik zwanger. Jeroen was er zelf niet zo mee bezig, maar hij zag dat ik een sterke kinderwens had. Ik naderde de dertig, dan ga je over dingen nadenken. En hij – twaalf jaar ouder dan ik – wilde dan ook niet langer wachten. Na twee maanden was het raak."

 

On the boat with my little ones ❤️✨ #Jean #Amelle #Love

Een bericht gedeeld door Maria Tailor (@mariatailor) op

Stalker

"Hij is een goede vader, die stapeldol is op zijn kinderen. Zo’n maand of negen geleden hakte hij de knoop door. Hij vertrok. Er was te veel stress in huis; hij runt zeven bedrijven, we hebben twee grote verbouwingen gehad, waaronder die van mijn bedrijfspand, hij heeft twee van zijn beste vrienden in korte tijd verloren en ik had een stalker. Ja, daar kwam ik zelf ook pas later achter. Jeroen wist er wel van, maar wilde me dat niet vertellen. Uit bezorgdheid, uit angst dat ik me zorgen ging maken. Maar ja, bij een event in mijn winkel in Amsterdam, stond er ineens beveiliging op de stoep. Ik weet nog dat ik tegen Jeroen zei dat ik het een beetje overdreven vond. Ik bedoel, die events zijn altijd leuke dagen waarop ik mijn klanten stylingadvies geef. Maar toen bleek dus dat ik al ruim een jaar door iemand werd gevolgd. Als ik op social media meldde dat ik in een restaurant zat, dan ging hij er snel naartoe. De stalker filmde me daar stiekem, maar ook in mijn buurtje. Volgde mijn wandelroutes, waar ik ook met de nanny en de kinderen loop. Doodeng. Dat postte hij op social media, met enge teksten eronder als ‘Jouw kinderen zijn van boven, ik volg ze tot de dood.’ We zijn naar de politie gegaan en die man is veroordeeld tot een jaar dwangverpleging. Als je hem ziet, is het gewoon een normale man die regelmatig naar de sportschool gaat. Maar hij is duidelijk niet helemaal oké; beeldde zich in dat ik hem stalkte en via graffiti boodschappen aan hem doorgaf. Binnenkort komt hij vrij. Nee, ik ben niet bang. Ik wil niet leven in angst. Maar natuurlijk tref ik wel voorzorgsmaatregelen."

Meer lezen over Maria Tailor? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!

Laatste nieuws