Van burger naar royal: het jaar van Meghan (37)

Als iemand een spraakmakend jaar achter de rug heeft... Happy Birthday, Meghan!

Lees ook

Actrice, royal verloofde, stralende bruid, hoge adellijke titel – als iemand een veelbewogen jaar achter de rug heeft, is het de jarige hertogin van Sussex (37), voorheen Meghan Markle, wel.

Vandaar dat we terugblikken op twaalf turbulente maanden, waarin ze afscheid nam van haar oude beroep en verhuisde naar Engeland voor haar relatie met prins Harry. En te maken kreeg met protocollen en loslippige familieleden, die niet altijd een al te flatteus beeld van haar schetsten.

Haar uitgesproken meningen werden nietszeggende gemeenplaatsen, lopen werd schrijden en het idee dat ze de monarchie 'totaal zou veranderen' is inmiddels kies bijgesteld. Maar wát een leuke royal is erbij gekomen met haar en wat is ze in haar rol gegroeid, in slechts één jaar tijd.

Augustus

Meghan geeft haar eerste (en vermoedelijk laatste) interview aan Vanity Fair en bevestigt haar relatie met Harry. "We zijn twee mensen die echt gelukkig en verliefd zijn," zegt ze. "We waren zes maanden in stilte aan het daten voordat het uitlekte en ik heb al die tijd gewoon doorgewerkt. Het enige wat veranderde, was hoe anderen me zagen, ik ben niet veranderd. Ik ben nog altijd wie ik ben en ik heb me nooit laten bepalen door mijn relaties."

Eind augustus gaat ze met Harry op safari in Botswana, waar ze in het Meno a Kwena kamp zitten, waar hij al vaker is geweest. Ze zitten er een in superdeluxe tent aan de Boteti rivier, waar elke avond olifanten en zebra's komen drinken. De vakantie is de stilte voor de storm, de laatste kans om in alle rust samen te zijn.

September

De eerste officiële sighting met Harry, tijdens de Invictus Games in Toronto. Meer casual dan dit, een aanstaande royal in een gescheurde jeans, wordt het niet…

…maar ze lopen hand in hand en laten zich uitgebreid fotograferen…

…en als Meghans moeder Doria Ragland ook in de VIP-loge wordt gespot, is duidelijk dat het menens is.

Oktober

Meghan's lifestylesite The Tig ging in April 2017 al op zwart, in januari 2018 verdwenen haar socials. Voor het liefdesnest in Toronto verschijnt een verhuiswagen en het beroemdste huurhuis van Canada gaat de verkoop in. 

November

Meghan neemt afscheid van haar acteercarrière als ze op 16 november haar laatste scènes als Rachel Zane voor 'Suits' afrondt.

Op 27 november maakt prins Charles bekend dat zijn jongste zoon prins Harry zich heeft verloofd met 'Ms. Markle'. Een kort fotomoment volgt bij Kensington Palace. Harry is bloedzenuwachtig, Meghan staat nog helemaal in de Hollywoodstand en Meghan Mania breekt los in 3, 2, 1…

December

Meghan maakt kennis met de wijdere kring van haar aanstaande schoonfamilie én hun ijzeren tradities: met kerst meldt iedereen zich op Sandringham en gaat naar de kerk. Ze loopt erheen met Harry, William en Kate, wat onmiddellijk de bijnaam Royal Fab Four oplevert.

En ze maakt haar eerste, iets te diepe, kniksje in het openbaar, met een wat ongelukkige hoed die sprekend op een drol lijkt.

Januari

Januari stond in het teken van vele kennismakingsbezoeken, walkabouts en meet & greets, waarbij Meghan haar nieuwe fans helemaal inpakte. 

Februari

Bij het Royal Foundation Forum, waar Meghan een paar maanden later officieel beschermvrouw van zal worden, presenteren de Wales Boys zich voor het eerst samen met hun partners op een officieel moment. Het is tevens de laatste keer dat Meghan nog écht iets inhoudelijks zegt naar aanleiding van #TimesUp: "Vrouwen hoeven hun stem niet te vinden, ze hébben al een stem. Ze moeten zich gesterkt voelen die te laten horen en mensen moeten worden aangemoedigd om te luisteren."

Maart

Meghan laat zich dopen om met Harry te mogen trouwen, bezoekt met hem Birmingham als onderdeel van haar kennismakingstoer…

… net als Noord-Ierland. 

Daarnaast heeft ze als Royal Verloofde haar eerste officiële agendapunt met de Queen, als ze samen de Commonwealth-dienst bijwonen in Westminster Abbey.

April

Het laatste openbare optreden als royal verloofde betrof een herdenkingsdienst, de Anzac Day Service.

Mei

Tussaud's plaatst een beeld van Meghan in de collectie, waarmee de gekte rond haar persoon compleet is.

Meghan is een heel mooie bruid…

In een Givenchy met een messy knotje…

…en later op de avond een Stella McCartney voor het feest.

Juni

In juni kreeg Meghan een masterclass'je royal treinen en werkbezoeken afleggen van de Queen…

…en beleefde ze bij Trooping The Colour haar eerste Buckingham Palace Balkon Moment. En overlegde zo te zien met de hertogin van Cambridge even het nut van je haar opsteken op zo'n moment. 

Juli

Een maand later stond ze er alweer, ditmaal voor een fly-past van de 100-jarige luchtmacht. En met haar dat gewoon stressloos bleef zitten, ze is een vlotte leerling. 

Meest recente kiekje: een kus voor haar zweterige, plakkerige man na een polowedstrijd. Het moet wel liefde zijn. Congrats, Meghan! 

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook