Yikes, Thaise koning laat zijn zus kruipen

Prinses Sirindhorn verdient beter dan dit protocollaire kunstje.

Lees ook

Iedere monarchie zijn eigen protocollen. En voor koning Vajiralongkorn van Thailand geldt dat hij vereerd dient te worden met de hoogst denkbare eerbied. Oók door zijn familieleden.

Dat levert… ongemakkelijke beelden op. Het voortdurende knielende en kruipende personeel is allang niet meer van deze tijd. Maar dat ook prinses Sirindhorn zich aan zijn voeten vlijde, was toch wel erg nederig.

Zeker gezien het feit dat ze zich helemaal suf werkt en haar broer voortdurend vertegenwoordigt als die weer eens de hort op is. Als het aankomt op werkbezoeken, wint ze het op alle fronten van Vajiralongkorn, je zou zeggen dat daar best iets tegenover mag staan. Respect of zo.  

Koning Vajiralongkorn (rechts prinses Sirindhorn) woont nog altijd een deel van het jaar in Duitsland waar hij een westers leven leidt, vaak in de buurt van zijn villa fietst en wel eens wordt gespot in het plaatselijke tuincentrum. Dat leven schuurt wel erg met de status en de protocollaire capriolen waar hij in Thailand op staat.

 

Foto's © ANP, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook