Unieke beelden: zó beleven royals een wuifmomentje

Intieme foto's, genomen vanuit de koninklijke paleizen.

Lees ook

Er zijn duizenden foto's van royals die op een balkon naar het volk staan te zwaaien. Wat zij op dat moment zien, wordt echter maar zelden in beeld gebracht. Geniet even mee van deze unieke binnenkijker.

Zweden

Dit was wat kroonprinses Victoria op haar trouwdag in 2010 zag. Voor kersverse prins Daniel was het voor het eerst dat hij vanuit deze positie te maken had met zo'n mensenmassa, hij was onder de indruk (en stond stijf van de zenuwen). 

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset (@kungahuset) op

Het uitzicht vanuit Drottningholm, het woonpaleis van koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden.

Denemarken

Kopenhagen, 2004, de royal wedding van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Geen idee waarom de kleden uitgerekend op dat moment te luchten hingen, maar elk land heeft zo zijn eigenaardigheden, nietwaar? 

Ook Denemarken, dit is wat koningin Margrethe ziet als ze Fredensborg uitstapt. 

Nederland

Paleis op de Dam, inhuldiging koning Willem-Alexander – feest! 

Monaco

Het Roze Paleis in Monaco heeft niet echt een wuifbalkon, de Grimaldi's zwaaien vanuit de Spiegelzaal achter een balustrade…

…en hebben voor de tweeling een schattig verhoginkje laten maken, dat om onverklaarbare redenen is bekleed met kunstgras. 

Noorwegen

Koningin Sonja in Oscarhall, een kasteeltje met een heel bescheiden afzetkoordje voor ongewenst plebs. 

Engeland  

Het is een kwestie van geduld… koningin Elizabeth wacht met de Amerikaanse president Trump en First Lady Melania op de dingen die komen gaan, te Windsor Castle. 

Buckingham Palace, 1981, het huwelijk van kroonprins Charles en lady Diana Spencer, hier net de prinses van Wales. 

Trouwen in 2018: een zee van mobieltjes. Huwelijk van prins Harry en Meghan, hier net hertogin van Sussex, genomen vanuit St. George's Chapel.

 

Door: Ella Vermeulen, Foto's © BSR Agency, Getty Images, ANP, Palais Princier, Det Danske Kongehus, Kongehuset, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook