Sylvia Geersen was depressief

"Ik leef met de dag."

Lees ook

“Ik had alles weggedaan voor de liefde…” Maar nadat het sprookje uit elkaar was gespat, moest Sylvia Geersen (32) opnieuw beginnen, depressief en bij haar vader op zolder. Inmiddels heeft het model haar leven weer op de rit. “Het is niet meer stil rondom Syl!” 

tekst SANDRA TEN BRINK foto’s DARIO & MISJA Styling ROXANNE VAN HERK make-up ERROL SEVERIN haar VEERLE WIJNEN 

Pijnlijk jaar

Het verhaal van Sylvia is (voor velen) wel bekend. In 2016 werd ze smoorverliefd op een Mexicaan, met wie ze halsoverkop trouwde. Ze liet alles achter zich om een nieuw leven aan de andere kant van de wereld op te bouwen. Helaas bleek hij niet de man die ze dacht dat hij was en spatte het sprookje uit elkaar. “2017 was een heel moeilijk, emotioneel  en pijnlijk jaar voor me. Ik heb drie miskramen gehad en zag mijn huwelijk stranden. Mijn ex bleek een moeilijke man te zijn die me tot de dag van vandaag niet met rust laat. De scheiding is nog niet rond, hij wil de papieren niet tekenen. Hij zegt dat er een vloek op me rust omdat een vrouw van God altijd bij haar man blijft.”

Bijbel

Terug in Nederland werd Sylvia depressief. “Een jaar lang heb ik op bed gelegen. Wat niet te doen is voor een model, want als je niet werkt, heb je geen inkomen. Mijn lichaam was van slag en ook mentaal zat ik er doorheen. Toch wist ik, stukje bij beetje, op te krabbelen. Ik heb een enorm overlevingsinstinct. What doesn’t kill you makes you stronger. Je valt, je staat op en loopt door. Zonder om te kijken, want je moet vooruit, niet achteruit. Ik ken de Bijbel goed. Lot en zijn gezin moesten Sodom verlaten en de engelen zeiden tegen hen: ‘Kijk niet om.’ Eén gezinslid deed dat wel en veranderde in een zoutpilaar. De boodschap: je moet niet omkijken naar dingen die je niets hebben gebracht. Ik haal veel levenslessen uit de Bijbel.”

Een gevecht

Na een korte stilte: “Mijn leven is altijd één groot gevecht geweest. Het is al sinds mijn tienertijd turbulent. Achttien was ik toen ik het huis uit ging en voor mezelf moest zorgen. Als model word je de hele wereld over gestuurd: Milaan, Tokio, Australië. Je moet er keer op keer opnieuw tussen zien te komen, zorgen dat je geboekt wordt. Garanties heb je niet, wat je dagelijks leven heel onzeker maakt. De ene keer verdien je bakken met geld, de andere keer helemaal niets – ik kan soms jaloers zijn op mensen die een ‘normale’ baan hebben en dus financiële zekerheid.” Ook privé heeft Sylvia de nodige gevechten moeten leveren. “Op en neer, op en neer,” zegt ze. “Het is bij mij nooit een gezellige kabbelende rechte lijn. Een gevecht dus, maar ik ga het dapper aan. Vooral nu. Door wat ik heb meegemaakt, heb ik zoveel levenslust, ik waardeer álles. Het lijkt of ik ge-updatet ben, vernieuwd.

Uiterlijk

"Ik ben op ontdekkingsreis naar mezelf gegaan en heb innerlijke rust gevonden. Zelf-acceptatie. Ik ben nu ook tevreden als ik er minder goed uitzie. Ik ga gerust naar de supermarkt met mijn haar in een knot, sneakers, slobbertrui en joggingpak. Ik weet hoe ik eruit kan zien als ik mijn best doe, maar dat wil ik niet altijd. Mijn uiterlijk boeit me minder. Ik ben ook zwaarder dan vorig jaar, zo’n zes kilo schat ik. Door de stress was ik enorm afgevallen. In slechte tijden is mijn gewicht het eerste wat omlaag gaat. Dat ik nu voller ben, er gezond uitzie, is een goed teken. Het gaat beter met me. Ik leef nu voor de natuur, voor vrijheid en voor liefde. En ik leef met de dag.” 

Meer lezen over Sylvia? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkel!

Laatste nieuws

Zie ook