Freek van Noordwijk wist niet wat Katja met hem moest

“Na een losbandige periode doe ik het even rustig aan met eten, alcohol en drugs.”

Lees ook

“Na een losbandige periode doe ik het even rustig aan met eten, alcohol en drugs.” Maar niet te lang, want chefkok en geliefde van Katja Schuurman, Freek van Noortwijk (29), is niet gemaakt voor een rustig leventje. “Je moet zo’n periode niet over drijven, dat is ook maar saai.”

productie en tekst NICOLE GABRIËLS foto’s BOP MULDER styling TOMMY DRIESSEN visagie MARIJE ROSENBACH

Welk talent zou je willen hebben?
“Na een paar margarita’s bleek ik, in een salsabar in een sloppenwijk van Brazilië, aardig te kunnen dansen. Maar nuchter valt het vies tegen.”

Welke kwaliteit bewonder je in Katja?
“Haar onvoorwaardelijke liefde, doorzettingsvermogen en intelligentie. Zij is niet waar ze nu is, omdat ze een ‘lekker wijf’ is. Ze is veel meer. Drie jaar geleden zat ze aan tafel in restaurant Guts & Glory. Ik bediende haar en dacht: wat een bloedmooie vrouw. Ik merkte dat ze met me flirtte. Eerst dacht ik: wat moet zij nou met mij? Maar niet heel veel later veranderde dat in: fuck it, wat kan me nou gebeuren? De rest is geschiedenis."

Als je iets zou kunnen veranderen aan jezelf, wat zou dat zijn?
“Ik zou willen  dat ik meer kon genieten van kleine dingen. Zoals staren over het IJsselmeer. Ik merk dat ik veel prikkels nodig heb, wil ik dingen interessant blijven vinden. Ik hou ervan om hoog in mijn energie te zitten en te pieken. Vandaar misschien dat ik in drie jaar tijd vier restaurants heb geopend. Ik vind het soms heerlijk om wat te luieren in de tuin. Of om met Katja een duik in het meer te nemen en met Sammie te spelen in het piratennest van haar houten speelschip, maar na een kwartier ben ik vaak al toe aan iets anders. Net als Sammie overigens, haha…”

Meer lezen over Freek? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkel!

Laatste nieuws

Zie ook