Spaanse prinsessen op zomerkamp in de VS

Prinses Leonor en prinses Sofia blijft echt niet één leermomentje bespaard.

Lees ook

Prinses Leonor (12, links) en prinses Sofia (11) van Spanje zitten een maand op zomerkamp in de Verenigde Staten, zo meldt het hof in Madrid.

"In het proces van de academische en persoonlijke vorming van de Hoogheden hebben de koning en koningin besloten dat ze allebei een zomerkamp in Amerika zullen bijwonen," zo meldt het hof. "Het is de wens van de Majesteiten dat de prinsessen zo aanvullende training krijgen voor hun school in Spanje in een omgeving van culturele uitwisseling met kinderen van verschillende nationaliteiten."

Het zomerkamp past naadloos bij de opvoeding die Leonor en Sofia tot nu toe hebben gekregen: ze zitten op een strenge meisjesschool waar de lat erg hoog ligt, sporten daarnaast veel, hebben muziekles en krijgen maar heel weinig schermtijd. Het zou best eens kunnen dat het kamp hen erg goed bevalt: ze zullen er een van de velen zijn (afgezien van de onvermijdelijke beveiliging, dan) en zonder pottenkijkers veel kunnen hiken, zwemmen en kanoën in groepsverband.

Aan het einde van de maand keren ze terug naar Spanje, waar ze dan hopelijk ook nog een paar weken mogen lummelen in het zomerpaleis op Mallorca.

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook