Huh? Luxemburgse kroonprins verhuist naar Londen

Het komt niet vaak voor dat fulltime royals er een jaar tussenuit gaan om te studeren.

Lees ook

Deze hadden we niet zien aankomen: kroonprins Guillaume en prinses Stéphanie van Luxemburg verhuizen later dit jaar naar Londen, zo heeft het hof bekend gemaakt.

Guillaume gaat er in september aan de slag om zijn Master's Degree aan het Royal College of Defense Studies te halen. Het ligt in het verlengde van zijn militaire opleiding aan Sandhurst en zijn studie politieke wetenschappen.

De prins liet weten dat hij 'extra kennis en ervaring wil opdoen voor zijn toekomstige rol als aartshertog'. Stéphanie gaat met hem mee en zal in die tijd zelf kunstgeschiedenis studeren aan het Sotheby's Institute of Art.

Het is vrij uitzonderlijk dat een kroonprinselijk paar een tijdje elders gaat wonen als ze al jaren verweven zijn met de monarchie (vorige week was het stel nog aan het glasblazen voor volk en vaderland). Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit hebben het ook gedaan, zij woonden van 2002 tot 2003 in Londen , maar dat was in het begin van hun huwelijk, toen ze minder royal verplichtingen hadden.

Voor de Luxemburgse royals zal het een hele aderlating zijn om Guillaume en Stéphanie, die volop meedraaiden in de koninklijke agenda, een jaar te moeten missen. Londen wordt langzaam aan wel de favoriete hub van de jongere generatie Luxemburgers: prins Louis woont en werkt er, net als zijn ex prinses Tessy. En ook prinses Alexandra, die vorig jaar afstudeerde in Ierland, zou zich in Londen willen vestigen.  

 

Foto's © Getty Images, ANP, BSR Agency, Cour Grand Ducale

Laatste nieuws

Zie ook