Sarah Strikes Again! ‘O, Majesteit wat bent u toch geestig!’

Zeer geanimeerd wuiven, schaterbekken om elk grapje - Sarah Ferguson doet alles om in de gunst van de Queen te blijven #awkward

Lees ook

Als iemand Ascot kan omtoveren tot haar eigen One Woman Show, is het Sarah Ferguson (58) wel. Chic is anders, slim is het wel.

Sarah is de ex-vrouw van prins Andrew en moeder van prinsessen Beatrice en Eugenie van York. Het stel is 22 jaar geleden buitengewoon goed gescheiden. Bij haar scheiding wist ze de titel hertogin van York te houden, maar door financiële problemen en weinig elegante pogingen te cashen op haar ex-schoonfamilie is er weinig koninklijks meer aan haar te bekennen.

'O, Majesteit wat bent u toch geestig!'

Een bericht gedeeld door Anya Warren (@a.royal.moment) op

Bij de Windsors ligt ze gevoelig: Andrew is nog altijd dol op haar, prins Philip en zijn zoon prins Charles kunnen haar niet luchten of zien, prinses Anne negeert haar, William en Harry staan aanzienlijk milder tegenover hun ex-tante en de Queen…houdt graag een beetje de boel bij elkaar.

Dat zit zo: prins Andrew is een béétje het lievelingetje van koningin Elizabeth. En ook wel een beetje een verwende probleemzoon. Ze heeft medelijden met hem om het feit dat zijn status binnen de koninklijke familie steeds verder wegzakt door de komst van schattige Cambridge'jes en Meghan. En doet er alles aan om hem een beetje tegemoet te komen. Oók waar het zijn iets te aanwezige, iets te geanimeerd wuivende ex betreft. 

Vandaar dat Hare Majesteit niet moeilijk doet over het feit dat Sarah gewoon haar eigen vertrekken heeft in Andrews Royal Lodge en in Verbier een huis met hem deelt. Fergie ontvangt op Balmoral (als Philip er niet is). Bij Andrew kantoor laat houden in Buckingham Palace. En haar dus ook verwelkomt in de Royal Box te Ascot (dit jaar al voor de vier keer op een rij).

Dit komt Sarah buitengewoon goed uit, want elke associatie met de Windsors verhoogt haar marktwaarde. En bovendien is ze dit najaar moeder-van-de-bruid bij de bruiloft van haar jongste dochter prinses Eugenie in St. George's Chapel bij Windsor Castle. Officieel wordt dat een 'familiebruiloft', maar natuurlijk wel eentje met een royal tintje die haar leuk kan rehabiliteren.

En om de Queen als eregast mild te stemmen, trekt  Sarah alles uit de kast. Ze heeft al weken niet geprobeerd aan de Windsors te verdienen. Ze gedroeg zich voorbeeldig tijdens het huwelijk van de Sussex'jes. Ze is quasi druk met goede doelen. En tijdens Ascot ging ze zéér diep door de knieën (Beatrice moest haar weer opkrikken) en lachte ze om álle grapjes van de Queen. Het is een kwestie van wachten tot de eerstvolgende faux pas, maar toch: so far so good voor Fergie. 

 

Foto's © Max Mumby / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook